Skip to main content

Skiferie til Frankrig

Alle skal prøve en skiferie til Frankrig!

I Frankrig går man ikke på kompromis med skiløbet. Frankrig byder på hele snesikre 228 skiområder, og ud af disse har vi udvalgt vores 6 favoritter, som vi synes kan det hele.

  • Højt beliggende skiløb og snesikkerhed igennem en lang sæson
  • Effektive liftsystem = meget lidt kø = meget tid på pisten
  • Masser af god vin, mad og hygge.
     

Skiferie med charme i Frankrig

”Satellitbyer er uden charme” er blevet sagt af mange igennem tiden, og det prædikat kan have haft noget på sig før i tiden. Men det er ikke gældende i samme grad længere. En satellitby kendetegnes ved at den ligger over trægrænsen, og det har naturligvis sine mange fordele. Her er pisterne tæt på. Snesikkerheden er høj. Og så er mange af satellitbyerne ved at komme det gamle prædikat til livs ved at renovere bygninger og påføre smukke træfacader. I vores program tilbydes 3 satellitbyer, disse er Val Thorens, Les Arcs og Tignes. Beliggende i Frankrigs bedste skisystemer med pisterne uden for døren, så er skiferien til Frankrig på plads.

Men ikke alle byer ligger over trægrænsen. I programmet har vi også Alpe d’Huez, La Rosiere og Val d’Isére – Alpe d’Huez som ligger præcis i trægrænsen ligesom La Rosiere, og Val d’Isère lidt lavere og som den ældste af byerne på programmet. Her findes den franske charme fuldt udrullet og i sit es. Sneklædte kirker, små vinbarer og fantastiske restauranter der ligger rundt i centrummets små gader og stræder.

Alpernes mest effektive liftsystemer

Vælger man at tage på skiferie til Frankrig, så har man også sikret sig snesikkerhed, store skiområder og en masse solskin. De høje bjerge som de franske alper byder på sikrer både sneen fra slutningen af november til langt ind i april – nogle steder endda ind i maj. Og den kombination af god sne og den sydlige beliggenhed med mange solskinstimer er lokkende. Lokkende for både voksne og børn, unge og gamle, venner og par. For her findes noget for alle og sneen og klimaet sikrer både godt skiløb og den Goggle-tan som er så svær at undgå at få med hjem fra Frankrig.

Et andet es som franskmændene har i ærmet til skiløberne er områdernes effektivitet. Her går liften op, og så kører man ned. Transportstrækninger er begrænset til det minimale for det er jo sjovest når det går ordentligt nedad. Det betyder også at der kan køres rigtigt mange kilometer i benene hver dag i de store franske skiområder, så du tager kilometertælleren med på skiferie til Frankrig vil du opleve hvor store områder og hvor mange pister man kan nå at køre igennem på blot 1 dag.

Læs mere om skiferie i Frankrig her

Alpe d Huez

Alpe d'Huez

Skiferie Alpe d'Huez Skirejser til Alpe d'Huez med snegaranti - Solskin 300 dage om året Snesikkert og let tilgængeligt skiløb Masser a byliv Alpe d'Huez er et af de største skiområder i Frankrig - Alpe d'Huez er en del af ”Grande Domaine Ski” - ét af de største skiområder i Frankrig. Alpe d'Huez giver dig 80 super effektive lifter, som fragter dig hurtigt rundt mellem skiområdets 135 pister med i alt 250 kilometers fabelagtigt skiløb. Her er skiløb for alle - store som små. Snesikker skiferie i Frankrig - De store skiområde, som spreder...

Tignes

Tignes

Skiferie Tignes Går din næste skirejse til Tignes? - Perfekt beliggende i skiområdet 300 kilometer snesikkert skiløb Skiløb for alle – til alle Perfekt til din skiferie i De Franske Alper - Tignes er måske den bedst beliggende skisportsby i De Franske Alper. Her er der skiløb for alle på alle niveauer. Stå op ski fra skiområdets højeste højeste top i 3.456 meters højde og slut 1.550 højdemeter nede i Tignes Les Breviere. Tignes åbner tidligere og lukker senere end noget andet fransk skisportssted. Afhængigt af sneforholdene åbner pisterne normalt i s...

Val d Isère

Val d'Isère

Skiferie Val d'Isère Alpernes skiklassiker Val d'Isère sikrer dig altid den bedste skiferie - 300 km. sammenhængene pister Klassisk alpehygge i autentiske omgivelser Flere gange kåret til et af verdens bedste skiområder Val d'Isère giver dig det bedste skiløb til din næste skirejse - Val d’Isère er en gammel landsby for enden af Tarantaise-dalen. Den gamle bydel kan stadig opleves med den ikoniske kirke i centrum. Og rundt om den gamle by er byen vokset og vokset. Men langt de fleste bygninger i Val d’Isère er bygge...

Val Thorens

Val Thorens

Skiferie Val Thorens Val Thorens er det mest snesikre alternativ for din skiferie i Frankrig. - Europas højest beliggende skisportsby 600 km. sammenhængende pister Ski-in/ski-out Få ski-in/ski-out på din skiferie til Val Thorens - I 2.300 meters højde er Val Thorens er porten til ”De 3 Dale”-området med over 600 km fuldt sammenhængende pister. En af de bedste ting ved Val Thorens som skisportssted er, at næsten ligegyldigt hvor du bor i byen, er der ski-in/ski-out. I Val Thorens finder du alle typer af indkvarteringer. Lige fra lækre 5-stjernede hote...

Les Arcs

Les Arcs

Skiferie Les Arcs Tag på skiferie til Les Arcs - et af Alpernes mest populære skiområder - 425 kilometer skønne pister i ”Paradiski” Højt beliggende og super snesikkert skiløb Smukt skiløb gennem skovene i Les Arcs og La plagne Tag på skiferie med dronningen i Tarentaise - Den ukronede dronning i ”Tarentaise”-dalen er uden tvivl Les Arcs, som i 2003 blev smeltet sammen med skiområderne i La Plagne og Peisey Vallandry med dobbeltdækker-liften ”Vanoise Express”. Forbindelsen har skabt et massivt område af 425 kilometer pister - alt sammen forbundet med...

La Rosière

La Rosière

Skiferie La Rosière Skiferie i det lettilgængelige skiområde i La Rosière i Frankrig - Hyggelig skiferie i Frankrig med dejligt blødt skiløb gennem skoven Stå på ski til smukke italienske skisportssted La Thuile Traditionel fransk alpeby med masser af charme Skiferie med udsigt i Frankrig - Midt i Tarantaise-dalen i Frankrig ligger La Rosière. Første gang du ankommer, så husk at tage et øjeblik og nyd den spektakulære udsigt fra byen udover den smukke ”Tarentaise”-dal nedenfor. La Rosière er et super hyggeligt lille skisport...

Billige skiferier til alle

Alle kan komme på skiferie til Frankrig. Her findes nemlig rejser for enhver, uanset om det er med vennerne, med familien, med kæresten eller på egen hånd. Det er ligegyldigt om man er ude efter et ophold som blot skal agere tag over hovedet for natten, eller om man ønsker 5-stjernede luksusoplevelser. Her findes alle muligheder nemlig serveret på de fleste destinationer. De små studio-lejligheder med en køjeseng og et lille køkken er til dig som hellere vil bruge pengene på pisten og afterski, hvorimod de store luksuriøse hoteller er til dig som ønsker at hotelopholdet er en ligeså stor del af skiferien til Frankrig som skiløbet.

Ski-in/ski-out og offpiste

Afstand til pisten er en vigtig parameter for mange når man vælger sin skiferie til Frankrig. Man kan nemlig komme rigtigt tæt på skiløbet. Derfor angives det på alle vores hoteller hvor langt der er til henholdsvis pist og lift. Og de steder hvor der er mulighed for ski in/out lover vi at angive det tydeligt. Og definitionen heraf er jo blot, at her står du på ski til og fra hotellets dør. Dette findes i særdeleshed i henholdsvis Val Thorens og Tignes, og på enkelte hoteller i Alpe d’Huez. Ski in/out giver dig en endnu mere effektiv skiferie, hvor tiden bruges på pisten fremfor i skibussen.

Et andet element som en skiferie til Frankrig ofte er garant for er mulighederne for offpiste skiløb. På vores franske destinationer er det muligt enten selv at begive sig udenfor pisten på de afmærkede områder, men vi anbefaler at optimere oplevelsen og bestille en offpiste instruktør. På den måde er du sikker på at have det rigtige udstyr med og samtidigt få lov at opleve de bedste steder. Dem der kender områderne bedst ved også hvor der er bedst sne, ofte længe efter seneste snefald.

På vores franske destinationer samarbejder vi desuden med skiudlejningen SkiSet. Her kan du enten leje dit udstyr til hele ugens skiløb eller leje specialski til en dag i offpisten.

Vin og gourmet i Frankrig

Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Cognac og vi kunne blive ved. Hjemlandet for noget af verdens bedste vin, og så endda lige uden for døren. For i området omkring Tarantaise produceres der fantastisk vin, så du kan smage noget af den lokale produktion. Regionen du befinder dig i i de franske alper er Savoie. Vinen her er for danskerne ofte ukendt land, blandt andet fordi mange producenter er små og derfor ikke sælger til de store supermarkeder vi kender herhjemme. Det gør blot oplevelsen endnu mere spændende når du smager, enten på de delikate bobler, de friske hvidvine eller de lette, men saftige, rødvine.

På vej fra enten lufthavnene eller motorvejen og inden bjergene rejser sig for alvor vil du kunne se vinmarker overalt. Her er luften lidt køligere end tættere på Middelhavet, og det er med til at give vinene en skøn lethed og friskhed – præcis som oplevelsen man får i den friske kolde bjergluft på destinationerne.

Om man nyder vin til maden eller mad til vinen lader vi være op til den enkelte, men der er flere gode lokale madoplevelser som vi anbefaler at prøve når man er på skiferie i Frankrig. Prøv en Tartiflette som er en lokal kartoffelgratin fra Haute-Savoie. Smagen er fantistisk og maden varmer godt i maven. En Raclette er også et fantastisk måltid, som består af en masse ost med tilbehør. Til dessert må du ikke snyde dig selv for en god Creme Brulee. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores favoritter i alperne.

Afterski og fester

Selvom Østrig er bedre kendt for sin afterski end Frankrig, så har Frankrig formået at præstere deres egen model for en fantastisk fest efter skiløbet. Først og fremmest fremhæves Folie Douce som findes på alle vores destinationer i Frankrig. Her starter afterskien omkring kl 15 og så er der fest på bjerget indtil kl 17-17.30 inden man begiver sig mod byerne igen. Her findes der ligeledes ofte et bredt udvalg af barer.

Når mørket falder på er mulighederne mange for at gå en tur i byen. Hvad end du er til en bar eller natklub, så findes disse på alle vores destinationer. I Val Thorens og Val d’Isere findes der endda natklubber med plads til over 1.000 mennesker.

De bedste tips og tricks til din skiferie i Frankrig

På din næste skiferie til Frankrig er der nogle ting du ikke må snyde dig selv for. Det oplagte er at nyde det gode, effektive skiløb som vores franske destinationer byder på. Men derpå foreslår vi at prøve noget af det lokale. Find den lokale vinbar, en af byens gode restauranter eller en god lokal café – og begiv dig herefter ud i det lokale køkken og de lokale vine. Vi lover, at det ikke skuffer.

Slutteligt er du altid velkommen til at kontakte os, fortæl os hvad du drømmer om og lad os hjælpe drømmene godt på vej.

Se vores store udbud af skirejser til Frankrig her:

Skiferie  Alpe d'Huez
Skiferie Tignes 
Skiferie Val d'Isère
Skiferie Val Thorens
Skiferie Les Arcs
Skiferie La Rosière


Tilbage til toppen