Skip to main content

Skiferie Saalbach-Hinterglemm

Populære skirejser til skønne Saalbach i Østrig

  • Autentisk østrigsk charme 
  • Afterski i verdensklasse 
  • Østrigs mest effektive skiområde
     

Saalbach giver dig 270 kilometer pister til din skiferie

Beliggende i Salzburgerland og midt skiområdet ”Skicircus”, ligger Saalbach, som er forbundet med Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, og giver dig 270 km pister og 70 moderne og super effektive lifter, hvilket gør Saalbach-Hinterglemm til Østrigs største sammenhængene skiområde

Skiferie i Saalbaach med autentisk østrigsk atmosfære

Saalbach emmer af traditionel østrigsk charme og husene i byen er bygget i sten og træ omkring byens smukke kirke. En lille flod løber gennem byen, og på den bilfrie hovedgade finder du et væld af barer, butikker og restauranter. I Saalbach er der et bredt udbud af alt fra små hyggelige pensionater til store luksuriøse hoteller. Og når dagens skiløb er slut, kan du runde af på en af de mange afterski-steder, som Saalbach også er kendt for. 

Mad, afterski og skiferie i Saalbach

Skiområdet i Saalbach er strøet med over 60 bjerghytter, hvor du altid kan stoppe op og få en lidt at spise eller måske en kop varm chokolade og bare nyde udsigten.
Gennem de sidste 20 år har man investeret over € 430 mio. i at forbedre liftsystemet i Saalbach-Hinterglemm, og den helt nye ”TirolS”-gondollift forbinder nu Saalbach med det nærliggende Fieberbrunn.

Læs mere om skiløbet og byen Saalbach her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
4
Skiløb for begyndere:
4
Skiløb for øvede:
5
Snowboard:
4
Off-piste:
5
Fakta Saalbach-Hinterglemm
Byens højde:
1.003 m
Pister i alt:
408 km
Blå pister:
205 km
Røde pister:
166 km
Sorte pister:
37 km
Højeste skiløb:
3.029 m
Antal stolelifter:
38
Antal kabinelifter:
36
Antal gondollifter:
4
Antal træklifter:
43

Indkvartering

Hoteller og lejligheder Saalbach

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, pensioner og hoteller i Saalbach i Østrig.

Lejligheder "Apartment Goodlife"
Lejlighederne Goodlife i hjertet af Saalbach tilbyder alt, hvad der får en dit hjerte kan begære. Lejlighederne, der blev nyrenoveret i vintersæsonen 2018/19, tilbyder stor komfort og et højt niveau a...
Afstand til pist:300 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:200 m
Hotel "Das Neuhaus"
Hotel Das Neuhaus ligger godt placeret midt på gågaden i skønne Saalbach. Med kun få minutters gang til den store lift, Bernkogelbahn, der nemt og hurtigt fører jer op i bjergene. Hotellet har 77 være...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:0 m
Hotel "Die Sonne"
Hotel Sonne er et fantastsik 4*+ hotel med All Inclusive i Saalbach. Her får du en skiferie hvor tankerne kun skal ledes hen på at nyde livet og skiløbet. Og når Hotel Sonne siger All Inclusive, så me...
Afstand til pist:550 m
Afstand til lift:1300 m
Afstand til centrum:1300 m
Hotel "König"
3-stjernede hotel König ligger lige i udkanten af Saalbach centrum, men stadig indenfor gangsafstand til både centrum, lift og skiløb. Alt findes indenfor 4-500 meter og kun 250 m til Schattberg X-pre...
Afstand til pist:300 m
Afstand til lift:200 m
Afstand til centrum:250 m
Hotel "Panorama Landhaus"
Fornuftige priser og fred og ro er kendetegnende for Hotel Panorama Landhaus i Saalbach. Med beliggenhed i udkanten af Saalbach men med gangafstand til centrum og pisten (ca 500-600 meter til begge) s...
Afstand til pist:500 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:550 m
Hotel "Saalbacherhof"
På bedst mulige beliggenhed i Saalbach ligger dette skønne 4* hotel. Hotellet er for få år siden gennemrenoveret og fremstår nu som et moderne hotel hvor lokale traditioner er bevaret i stilen. Hotell...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:0 m

Bykort

På ski

På ski i Saalbach

Med nye investeringer i milliard-klassen er din skiferie sikret i Saalbach

Gennem de sidste 20 år har man investeret over € 430 mio. i at forbedre liftsystemet i Saalbach-Hinterglemm, og den helt nye ”TirolS”-gondollift forbinder nu Saalbach med det nærliggende Fieberbrunn. Skiområdet omkring Saalbach er belagt med brede og velpræparerede pister. De fleste er blå og røde og er perfekte til cruise, men du finder også et stort udvalg af udfordrende pister i den sorte ende.

Et par af de nederste pister i dalen skærer gennem de smukke skovklædte områder, men størstedelen af ​​pisterne ligger over trægrænsen og især perfekte i perioderne efter lidt friskt snefald.

Saalbachs pister er forbundet til Hinterglemm i kredsløbet ”Skicircus” via ”Bernkogel”- og ”Reiterkogel”-toppene langs den nordlige side af dalen og via ”Schattberg”-toppene på den sydlige side. Turen rundt i kredsløbet fungerer lige godt både med og mod uret.

På ski mod uret i Saalbach

Ruten ”med uret” giver dig de mest udfordrende pister, mens ruten ”mod uret” giver flest kilometer i skibenene takket være de mange dejlig blå pister rundt på bagsiden af ​​”Schattberg Ost” og hele vejen ned til dalstationen i ”Vorderglemm”. Fra Vorderglemm kan man snuppe ”Schonleiten”-gondollift til toppen af ​​”Wildenkarkogel”, hvorfra pisterne tager dig tilbage mod Saalbach. Man kan dog også pege skiene den anden vej mod ”Leogang” i den nærliggende dal mod nord. Her er der normalt masser af plads, da skiområdet her ligger lidt væk fra de travle ”Skicirkus”-område. 

Skiområdet på toppen af ​​”Reiterkogel” giver dig en fremragende blanding af dejlige brede blå og røde pister og er et rigtig godt sted at tilbringe formiddagen på ski. Herfra kan du stå på ski ned til ”Pulvermacherscherm”, som forbinder videre til Fieberbrunn – det sidste skisportssted, som blev en del af ”Skicirkus”-området. 

Udfordrende skiløb til hurtigløberne

Løber man mod Hinterglemm og ”Zwölferkogel” finder man områdets lidt stejlere pister. Her kan man prøve den sorte piste, som benyttes til verdensmesterskaberne i styrtløb. Det nærliggende ”Seekar”-område byder også på fremragende skiløb, bl.a. ”Schattberg North Descent”, som er en lang og udfordrende blanding af sorte og røde pister. 

Til sæsonen 2019/2020 blev skiområdet i Saalbach forbundet med det nærliggende skiområde i Zell am See og Kaprun, hvilket gav yderligere 120 km pister til skiområdet, som nu hedder intet mindre end:  ”Saalbach Hinterglemm Leogan Fieberbrunn”.

Peg skiene mod Zell Am See

Den nye lift ”ZellamseeXpress”, tager lynhurtigt skiløbere fra Saalbach til Zell am See, men på vej tilbage til Saalbach bliver man nødt til at en kort bustur. 
Så husk at tage en tur eller to til adgang til Zell am See, hvor alle skiløbere vil nye de brede åbne pister ved ”Sonnenalm”. Alternativt kan man tage ”Hirschkogel”-liften over til ”Areit”-siden og fræse ned af den fantastiske ”Schüttabfahrt”-piste ned til Schüttdorf. 

Saalbach er verdensberømt for sit off-pist skiløb. Det gode ved bjergene rundt om Saalbach er, at der er virkelig mange muligheder for at komme i ud off-pisten mellem de præparerede pister, hvilket giver perfekte muligheder for skiløbere på alle niveauer for at forsøge sig i off-pisten. 

De bedste off-piste ruter finder du i "Fieberbrunn"-området. Når der er faldet ny sne, får man her perfekte betingelser i off-pisten med den betagende kulisse af ”Kitzbüheler”-alperne i baggrunden.  

Mage timers sjov i sneen i Skicircus Saalbach

”Skicircus Saalbach” har også sin egen snowpark med flere baner i forskellige sværhedsgrader. I parken er der et væld af kickers og rails og hop, hvilket garanterer mange sjove timer på skiene eller boardet. ”U-bahn”-liften giver hurtig adgang til parken. Der er to yderlige snowparker i område bl.a. den oplyste park lige ved ​​Hinterglemm, hvor man også kan underholde sig selv - også efter solen er gået ned. 

Hvis man er lidt usikker på skiene, er der to super gode begynderbakker lige over hovedgaden midt i byen. 

Det er også her man finder børneområdet, som er anset som et af de bedste i Østrig. Den lokale skiskole er højt anset og har de sødeste engelsktalende instruktører (mange også nordisk talende).  

Og når selvtilliden begynder at melde sig, kan man tage turen på til toppen af ​​”Bernkogel”. Herfra er der flere blide og brede blå pister, som løbet hele vejen ned til byen.  

Det ringer ind til afterski allerede tidligt på eftermiddagen

Hen på eftermiddagen begynder det så småt at summe på Saalbach’s mange afterski-barer, og inden klokken er slået 16.00 er alle steder fyldt til randen med syngende skiløbere i dansende skistøvler. Mange af de mest berømte afterski-steder er spredt rundt i terænnet omkring Saalbach. ”Wildenkarkogel Hutte”, ”Berger alm”, ” Bäckstätt Stall” og den nok mest populære afterski-bar i Saalbach: ”Hinterhag Alm”. Alle stederne har DJ's eller live bands, som sørger for at festen aldrig bliver kedelig. Nede i byen er typisk ”Bauer's Schi-Alm” og "Eva Alm" som er hot-spots. 

I den mere rolige ende er der Mangos cubanske bar har en mere kølet atmosfære til at sparke tilbage og slappe af med en øl. Bobby's Bar er endnu et populært joint, som også viser de store sportsspil, så fodboldfans vil heller ikke gå glip af det! 

Læs mere om byen Saalbach her

Pistekort Saalbach

(Klik på billedet for et større pistekort)

I byen

Ud at spise i Saalbach

Saalbach giver dig over 70 restauranter at vælge i mellem

Til frokost er et utal af muligheder i skiområdet. Prøv eksempelvis Restaurant ”Berghof Hesherhütte”. Restauranten er meget velbesøgt, så husk at bestille bord dagen i forvejen.
Trænger du en rigtig god wienerschnitzel med råstegte kartofler og tyttebær, så sving skiene forbi Restaurant ”Tiroler Baum”, som ligger lige for enden af ”Shönleiterbahn”-liften.

Til aften er der over 70 restauranter at vælge mellem i Saalbach. Midt i byen og i hyggelige omgivelser finder du Restaurant ”Schattbergstube”. Her serveres et bredt udvalg af retter, lige fra lokale østrigske klassikere til de mere italiensk inspirerede måltider. 

Et solidt måtid mad efter dagens skiløb

Trænger man til en rigtig, rigtig god bøf er Restaurant ”Seppi’s” på hovedgaden er altid et godt bud. Stedet er kendt for deres langtidsmodnede oksekød, som er så mørt at man kan spise det med en ske. Udover det har de et solidt vinkort, og de mange slags tilbehør til bøfferne er også fantastiske! 

Restaurant ”Del Rossi” er også et besøg værd. Det er et rigtig hyggeligt sted, både til et glas øl og et glas vin, men stedet kan absolut også anbefales til en god middag. Her serveres altid velsmagende pizza’er og grillet kød i alle udformninger. 

Både klassisk østrigsk mad og skønne veganske retter

Når man nu er på skiferie i Østrig, så sørg også for at prøve den berømte østrigske gulasch på ”Panorama-Alm” eller de mange lokale specialiteter som f.eks. ”Pinzgau ribben” på Restaurant ”The Bäckstätt Stall”. Og har man fået nok af den tunge østrigske mad, så kig forbi den veganske restaurant ”Vitrine”, som helt sikkert introducerer dig til noget nyt. 

 

Af med skiene i Saalbach 

Når det kommer til alternative vinteraktiviteter, er der masser, der frister dig. Prøv at zoome ned ad skråningen i en kæmpe oppustelig gummi-ring, eller tag en tur ned ad den 4 km lange kælkebane. Der er også en skøjtebane i byen, hvor du kan bytte skiene ud med skøjter, og glem ikke at tjekke det ugentlige freestyle skishow, som finder sted mellem januar og marts. 

Bowling, pool og bordfodbold - Saalbach har det hele

I Saalbach er der faktisk rigeligt med muligheder for at blive underholdt uden ski på - både indendørs og udendørs. For adrenalin-junkies er paragliding oplagt, og det er faktisk en utrolig smukt oplevelse af svæve rundt mellem bjergene! Trænger man til at komme lidt indendørs har ”Bobby’s Pub” både bowlingbane, pool, bordfodbold og er man mere kulturelt interesseret skal man tjekke museet ”Local & Ski Museum” ud.
Eller tag en tur på snesko rundt i bjergene omkring byen og oplev de mange fantastiske seværdigheder.

Læs historien om Saalbach her

Historien om

Historien om Saalbach

Salpach blev til Saalbach

De ældste beviser for bosættelse i området omkring Saalbach stammer helt tilbage fra ca. år 1350. På dette tidspunkt var der allerede over 80 huse i området. I et dokument fra 1350 nævnes ”Salpach“ første gang, og i dokumentet står der bl.a.: "Johann Habichler fra Hof Salpach skal betale 300 stykker ost og 60 dinarer i skat.” Landsbyen Saalpach blev i 1410 udråbt som områdets religiøse centrum, og samme år påbegyndte man opførelsen af den første kirke i byen.

I 1898 besøgte en bonde ved navn Josef Wallner fra byen Mürzzuschlag sin svoger Peter Höll i Saalbach. Da han efter sit ophold vendte tilbage til Mürzzuschlag, glemte han sine ski hos svogeren.  Det var faktisk ganske heldigt, for Peter Höll forstod vigtigheden af ​​dette stykke sportsudstyr.  Han havde læst bogen "På snesko gennem Grønland", skrevet af den norske Fritjof Nansen, og havde også hørt at folk var begyndt stod på ski i naboprovinsen Steiermark. Han begyndte derfor at lave kopier af sin svogers ski og lod de modige skolebørn i byen teste dem. Dette var begyndelsen på skiløb i Saalbach. Børnene var begejstrede for skiene, men den ældre generation var bestemt ikke begejstrede for denne ejendommelige og nymoderne aktivitet.

Skolebørnene i Saalbach bliver pionerer på ski

I 1901 begynder læreren på den lokale skole i Saalbach, Ludwig Ramsauer, at undervise de entusiastiske skolebørn på ski. Ludwig Ramsauer betragtes som den første skiløbspionerer i Saalbach Hinterglemm, hans søster, Klara, har haft stor indvirkning på udbredelsen af skiløbet i området, og var sandsynligvis den første kvindelige skiløber i Saalbach. Saalbach Hinterglemm blev mere og mere vigtig som vintersportssted, og denne kendsgerning vakte da efterhånden også lokalbefolkningens interesse for skiløb. Lærerne på den lokale skole forsøgte ihærdigt at promovere skiløbet og skriver bl.a. på et opslag i byen: "Skiløb har mange praktiske fordele, især det faktum, at det er billigt; men en anden vigtig fordel er, at transporttiden til værtshuset, bliver reduceret betydeligt".

I 1914 blev den lokale skisportsforening (”WSV”)stiftet med seniorlærer Ludwig Ramsauer i spidsen, og samme år blev den første skiløbskonkurrence afholdt i Saalbach. Der var 17 deltagere. Vintersportforeningen fik afgørende betydning for Saalbach Hinterglemms udvikling som skisportssted.

Forbudet mod besøgende blev ophævet

Efter første verdenskrig (1914-1918) var situationen i Saalbach Hinterglemm katastrofal. Området var hærget af sult, og ingen var i stand til at tænke på turisme på dette tidspunkt. Bystyret forbød faktisk besøgende at komme til Saalbach. Men i 1921 blev forbuddet mod besøgende ophævet, og turistforeningen WSV begyndte så småt at forsøge at tiltrække turister til byen. Men det var vanskeligt at overbevise bystyret om at støtte disse aktiviteter, og repræsentanter fra WSV kæmpede uden held i flere år for at få økonomisk støtte til deres projekt. På daværende tidspunkt have kommunen ikke et decideret budget, og da vejen fra Hinterglemm stadig ikke var åben for køretøjer, havde turismen svære kår i disse år.

Endelig 1924 lykkedes det at overbevise kommunen, og turismens betydningen blev herefter gradvist anerkendt. De lokale landmænd, og især kvindelige landmænd, blev opfordret til at møblerede værelser i deres hjem for at kunne modtage gæster.  

800 gæster besøger skiområdet i Saalbach

Allerede i vinteren 1924/25 kom over 800 gæster til Saalbach Hinterglemm, og formanden for turistforeningen havde store vanskeligheder med at finde nok pensionater til de mange gæster.  
Året efter opførte Franz Assanek en bygning med sovesale til i alt 80 personer. Dette blev et vendepunkt for Saalbach som turistdestination. Turisme kræver imidlertid bedre faciliteter for indkvartering. Vandforbruget steg ved at installere toiletter og badekar i hvert hus i Saalbach, og distriktet Water Management Cooperation Saalbach blev etableret. Skilandsbyen Saalbach. 

Skiltene på den lokale togstation blev i 1927 ændret til ”Maishofen – Saalbach”. Et vigtigt skridt i den rigtige retning for byen, og samme år fik turistforeningen trykt 10.000 brochurer om Saalbach!  Fem år efter i 1932 blev der registret mere end 30.000 overnatninger i vintermånederne, til trods for at man stadig ikke kunne ankomme med bil. 
Først i 1937 blev vejen fra Hinterglemm endelig blev åbnet for køretøjstrafik, og man oprettede en tjeneste i Saalbach-Hinterglemm, som skulle sørge for at holde indfaldsvejene fri for sne om vinteren. 

Den 17. september 1945 etablerede nogle dristige mænd fra byen "Schiliftgesellschaft Saalbach", som samme år begyndte at bygge den første lift til ”Kohlmais”, og året efter blev den første stolelift konstrueret og åbnet for offentligheden. 

Den første gondollift bliver opført i 1959

Herfra begynder udviklingen af skiområdet at tage fart. I 1950’erne opføres 10 nye lifter, og i 1959 begynder man opførelsen af ​​”Schattenberg”-svævebanen og ”Limberg”-liften. ”Schattenberg”-svævebanen bliver i 2002 moderniseret og omdannet til en 8-personers kabinelift (”Schattenberg X-Press”).  

I 2015 fusionerer man skiområdet mellem Saalbach-Hinterglemm og den nærliggende by Fieberbrunn, hvilket resulterer i dannelsen af ”Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn”, som nu kan tilbyde sine gæster over 270 kilometer pister og 70 liftsystemer, hvilket gør skiområdet til af de største i verden.

Tilbage til toppen her