Skip to main content

Skiferie til Italien

Hyggeligt skiløb på din skiferie i Italien

Ofte siges det om Italien, at man passer pisterne bedst og har gode brede boulevarder. Og det er en sandhed helt uden modifikationer. Skiløbet på pisterne i Italien er i en klasse for sig, og destinationerne har hver sin historie, og dermed hver sin oplevelse – her findes altså noget for enhver skiløber.

  • Fantastiske pister
  • Mange prisvenlige alternativer
  • God mad og drikke


Skirejser med Italiensk charme

Din skiferie til Italien kan byde på flere former for italiensk hygge og charme. Vælger du at rejse til destinationerne i Dolomitterne, f.eks. Canazei, så opholder du dig i det gamle Sydtyrol. Selvom det er over 100 år siden at området blev Italiensk, så taler over 60% stadig tysk som deres modersmål. Og det på trods af, at Mussolini tilbage i 1922 opfordrede til Italiensk migration til området, for at ”skifte” sprog til Italiensk. Og lige netop dette områdes historik og kombinationen af Østrig og Italien er med til at gøre Canazei til et fantastisk rejsemål. Her har du Østrigsk charme i Italienske omgivelser.

Når du bevæger dig mod vest fra Canazei vil du støde på vores destination Livigno. En destination som er meget børnevenlig og med et højt niveau af hygge. Livigno er til og med toldfrit.

Hyggelige italienske hoteller

Længst mod vest i Italien er destinationerne meget forskellige og med hver sit særpræg. Sestriere er det nærmeste man kommer en Italiensk satellitby. Her bor man over 2.000 meter over havet og området bærer præg af at have været vært for vinter OL i 2006.  Sestriere ligger i skiområdet Via Lattea og strækker sig desuden til Sauze d’Oulx som er en ganske anden oplevelse end Sestriere. Her præges byen af et hyggeligt centrum, mindre hoteller og lokale italienere som driver egne små hoteller. Lidt nordligere ligger det velkendte Cervinia i Aosta-dalen med helt fantastisk skiløb - og blot et stenkast derfra finder man Champoluc


Læs mere om skiferie i Italien her

Canazei

Canazei

Skiferie Canazei Verdensklasse skiferie til Canazei - Verdens største skiområde Sne og sol i snebeklædte ”Val di Fassa” Italiens skiløber-paradis ”Dolomiti Superski” Italienske pister til skiferie i Canazei - Canazei er en landsby med knap 2.000 indbyggere i den ”Ladin”-talende del af i Italien. Det er et af de vigtigste byer i dalen ”Val di Fassa” og ligger perfekt midt i det populære ”Sella Ronda”-skikarrusel. Canazei ligger midt i bjergkæden Dolomitterne, og er indgangen til verdens største skiområde ”Dolomiti Superski” med 1200 km pister. Her er...

Cervinia

Cervinia

Skiferie Cervinia Skønne skirejser til Cervinia - 350 km pister og gletscher (3.883 m.o.h.) Snesikkerhed i det nordlige Italien Skiløb til Zermatt i Schweiz Cervinia venter kun på dig og dine ski - Beliggende i hjertet af de nordvestlige italienske alper, føler man sig næsten teleporteret til en italiensk version af paradis, når man kommer op igennem de snedækkede fyrretræer og ankommer til byen. Byen er trafikfri, hvilket betyder, at du er let at slentre rundt i de karakteristiske gader i uoverensstemmende moderne hotel, lejligheder og traditionelle...

Champoluc

Champoluc

Skiferie Champoluc Bestil din skirejse til skønne Champoluc - Suverænt skiløb i ”Monterosa Ski” (Champoluc, Gressoney og Alagna) Skiferie i Italiens smukkeste skiområde Autentisk alpestemning i den hyggelige by Perfekt italiensk skiferie - Lige under det højeste bjerg i Italien ”Monte Rosa”, ligger den hyggelige bjergby Champoluc. Med 180 kilometer perfekte pister i alle farver og noget af det bedste off-piste i Alperne, giver skiområdet i Champoluc alle skiløbere og snowboardere rigeligt med udfordringer Champoluc er en charmerende og uspoleret bjergl...

Livigno

Livigno

Skiferie Livigno Billige skirejser til det populære Livigno i Italien - Italiens mest effektive liftsystem Snesikkerhed i det nordlige Italien Toldfrit indkøbsparadis En af Italiens mest populære skirejsedestinationer - Højt oppe i de italienske alper og tæt på den schweiziske grænse ligger Livigno, som altid har været ét Alperne mest populære skisportssteder. Takket være sin beliggenhed er man næsten altid garanteret masser af sne, og pisterne i skiområdet er perfekte til både skiløbere og snowboardere. Livigno kan prale af et imponerende og moderne...

Sauze d Oulx

Sauze d'Oulx

Skiferie til Sauze d'Oulx 400 kilometers snesikkert skiløb i de Italienske alper - Autentisk italiensk alpehygge En Alpernes bedste snestatistikker Kæmpe skiområde til skiløbere på alle niveauer Autentisk italiensk skiferie - I den nordlige del af skiområdet ”Via Lattea” (”Mælkevejen”) i Italien , ligger den lille men pulserende bjergby Sauze d'Oulx. Her finder du traditionel italiensk alpehygge med små livlige barer og restauranter, hvor man tit støder ind i de lokale beboere. Med et skiområde på over 400 kilometer pister løber du ikke tør for skil...

Sestriere

Hoteller med sne på taget i bjergene ved Sestriere

Skiferie Sestriere 400 kilometers skiløb til din næste skiferie i Italien - Højt beliggende med en fremragende snestatistik Fantastisk skiløb et væld af pister til skiløbere på alle niveauer Nem adgang til Sauze d'Oulx og skiområdet ”Mælkevejen” Oplev "Mælkevejen" på din skirejse til Sestriere - Som en del af det enorme skiområde ”Mælkevejen” (”Via Lattea”) giver Sestriere dig adgang til over 400 kilometer pister, som strækker sig fra det nærliggende by Sauze d'Oulx og hele vejen til det franske skisportssted Montgenèvre. Sestriere er en af de...

Velpreparerede pister til din skiferie i Italien

Det forskelligartede udbud af rejsemål i Italien har endog nogle ting til fælles. Italienerne elsker pisterne. Der kæres for de gode, store, brede boulevarder i blå og røde farver. Områderne er perfekte til carving-skiløberen der elsker at bruge de moderne ski til at svinge sig ned ad bjerget. Det gør samtidigt Italien meget børnevenligt, faktisk så børnevenligt at det har fået sit helt eget afsnit nedenfor.

Betyder det så at der slet ikke findes offpiste? Nej, faktisk tværtimod. Det betyder at den offpiste der findes ofte er let tilgængelig og sjældent opkørt på 2 timer som i St. Anton i Østrig.
Sæsonen i Italien er ligeledes ganske lang, for når man passer på sneen på pisterne, så holder den længere. Det betyder at en destination som Livigno er åben langt ind i april, og når skiene stilles bør man sætte sig i solen og nyde sin Aperol Spritz.

De destinationer vi tilbyder i Italien har skiområder på mellem 110km og 1.220 km pist. Så sulten kan snildt stilles. I Sestriere og Sauze d'Oulx kan man desuden stå på ski ind i Frankrig, ligesom man i Cervinia kan stå på ski hele vejen til Zermatt og dermed opleve en del af de Schweiziske alper.

På skiferie med børn i Italien

Du kan tage børn med på skiferie overalt i Alperne, men lige netop Italien har flere gode fordele når du vælger at tage børnene på ski. Udover den helt åbenlyse årsag som er fantastiske pizzaer og pastaretter på hvert andet gadehjørne, så betyder generelt lave priser på ophold og liftkort også at en familie får prisvenlige alternativer. Og som om de to punkter ikke er nok, så er de førnævnte brede boulevarder i blå og røde farver et mekka for børn at køre på. Der er plads til store sving, der er plads til fejl og der er plads til sjov og leg.

Vores bedste forslag i Italien med børn er Livigno og Canazei. Her er der ofte mulighed for at bestille dansktalende skiskole, som er med til at gøre dit barns oplevelse på ski bedre. Og når man er en skiglad familiefar eller familiemor, så er det jo vigtigt at give børnene gode oplevelser på skiferien, så de vil afsted igen og igen.

Billig skiferie til Italien

Uanset hvor man vender sig i Italien, så kommer man lidt længere for sine euro. Rejserne er lidt billigere end de franske og østrigske, og så er specielt levnedsomkostningerne mere overskuelige. Alt fra indkøbscentre til restauranter og øl til afterski er billigere end specielt de østrigske destinationer. Det betyder at man enten kan lægge en mindre budget, eller få mere ud af budgettet.

Hvis du ender i Livigno og dermed er i en toldfri by, så betyder det at priserne endnu engang får et lille nøk ned. Det er ikke specielt mærkbart på dagligvarer, men hvis du havde udset dig noget nyt lækkert udstyr, så giver det især mening at købe dette i Livigno.

Italiensk mad og vin på skiferien

Er det hele bare pizza og pasta? Ja og nej. Der findes naturligvis et stort udbud af restauranter som fokuserer på pizza og pasta, og det skal jo prøves når man endelig er i Italien. Men der findes også et stort udbud af rigtigt gode restauranter på alle destinationerne. Her er listen af klassiske Italienske retter lang, og for at nævne nogle af dem, så skal du naturligvis have både Risotto og Tiramisu. Og en god italiensk Gelato skal også prøves.

Og når snakken falder på de tilhørende drikkevarer, så har Italien et udbud af vin på højeste niveau. Er du mest til en kraftig Barolo, en mere frisk Toscana eller en dyb Amarone? Uanset stil, så er Italien det rigtige sted at drikke Italienske vine – det er nemlig billigere end hjemme, og så får du adgang til nogle vine fra mindre distrikter som du ikke finder herhjemme. Lige netop Norditalien byder på regionen Piemonte, og destinationerne Sauze d’Oulx, Sestriere og Cervinia ligger lige netop der. Barolo’s bløde bakker og perfekte klima til vinproduktion har gjort druen Nebbiolo verdenskendt, og kendt som en af verdens bedste. Du kan enten vælge kronen på værket som er netop en Barolo, eller du kan smage på Barolos lillebror der hedder Langhe. Samme drue, bare lidt kortere tid på fad. Uanset hvad, så får du en god vinoplevelse.

Italiensk Afterski

Anton aus Tyrol og Hansi Hinterseer brager sjældent ud af højttalerne i Italien. Faktisk bruges de store højttalere væsentligt mindre i Italien end i f.eks. Østrig til afterski. Der findes givetvis afterski, men det er med mindre armbevægelser og mere hygge. Det er ganske almindeligt i Italien at afterskien holdes i roligere omgivelser, eller måske endda slet ikke. Dog findes der steder som kan danne rammen om en god fest med skistøvler på. Livigno har flere muligheder, ligesom afterskistedet Paradis i Canazei og GFC i Sestriere kan få de fleste til at holde liv i støvlerne efter endt skiløb.

De bedste tips og tricks til skiferie i Italien

Din skiferie i Italien har carvingski i bagagen og solcreme i lommen. Du skal nyde de fantastiske pister, smage den gode mad og gå på opdagelse i vinkortet. Men du skal også have tid. For Italiens charme og mange hyggelige cafeer, udeserveringer og restauranter skal besøges og nydes. Hver eneste af os hos Skilink har sine små favoritter i Italien, og vi vil intet hellere end at dele dem med dig. Kontakt os gerne, og vi hjælper med at sammensætte den perfekte skiferie til Italien med et par små krøller på halen, som gør det hele en lille smule bedre.

Se vores store udbud af skirejser til Italien her:

Skiferie Canazei
Skiferie Cervinia
Skiferie Livigno
Skiferie Sestriere
Skiferie Sauze d'Oulx
Skiferie Champoluc

Tilbage til toppen