Skip to main content

Skiferie til St. Anton

Klassisk skiferie i St. Anton - skirejsernes fødested i Østrig

  • Klassisk skisportsby
  • Hyggelig og autentisk by
  • Helstøbt østrigsk skiferie 
     

Historisk skiferiestemning i St. Anton

St. Anton er en af de helt store klassikere i Alperne. St. Anton er en af de ældste og mest berømte skisportssteder i verden. Beliggende i den nordlige østrigske Arlberg-region, får du her et fantastisk skiområde med 305 kilometer pister, som giver skiløbere på alle niveauer de perfekte muligheder for at få stillet skiløbssulten.

Ny lift - nye muligheder på din skirejse til St. Anton

Med opførelsen af den nye lift ”Flexenbahn” er skiområderne i Stuben nu direkte forbundet til Zürs og Lech, hvilket gør skiløbet mellem Arlberg-byerne endnu nemmere og hurtigere end tidligere.

Optimal blanding af skiløb og østrigsk alpestemning

I en smal dal ligger den gamle by St. Anton, som med sin bilfri hovedgade, oser af traditionel østrigsk alpestemning. Bymidten ligger aldrig stille, her er altid travlhed og aktivitet i løbet af dagen og til langt ud på natten. De omkringliggende bjergsider giver dig en utrolig stor mangfoldighed på pister, lige fra ”Vallugas” stejle nedfarter til de blide blå pister omkring ”Nasserein”.
Et stort udvalg af hoteller, pensioner og lejligheder gør Ischgl til det nemme skiferievalg.

Læs mere om skiløbet og byen St. Anton her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
4
Skiløb for begyndere:
4
Skiløb for øvede:
5
Snowboard:
5
Off-piste:
5
Fakta St. Anton
Byens højde:
1.304 m
Pister i alt:
305 km
Blå pister:
131 km
Røde pister:
123 km
Sorte pister:
51 km
Højeste skiløb:
2.811 m
Antal stolelifter:
44
Antal kabinelifter:
10
Antal gondollifter:
5
Antal træklifter:
22

Indkvartering

Hoteller og lejligheder St. Anton

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, pensioner og hoteller i St. Anton i Østrig.

Hotel "Chalet Murr"
Med et ophold på Chalet Murr får du en indkvartering som er skræddersyet til at nyde alt det bedste som St. Anton har at byde på. Her findes der 2, 3 og 4-personers værelser af pæn standard. Hotellet...
Afstand til pist:250 m
Afstand til lift:250 m
Afstand til centrum:300 m
Lejligheder "Traxl"
Traxl er beliggende i et roligt og solrigt område, kun 400 meter pisten, hvor du kan klikke skiene på og glide ned til Nassereinerbahn-gondolen. Når dagens skiløb er forbi er der ligeledes kun en 400...
Afstand til pist:400 m
Afstand til lift:400 m
Afstand til centrum:800 m
Hotel "Chalet Rosanna"
Beliggende lige ved kirken i St. Anton på en sidevej til hovedgaden. Her har Chalet Rosana ligget siden 1938 – centralt men samtidigt i rolige omgivelser. Der er 2 minutters gang til gågaden med det p...
Afstand til pist:500 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:200 m
Hotel "Mooserkreuz"
Er du på udgik efter en skirejse på under 7 dage, så er Hotel Mooserkreuz det helt rette valg. På dette hotel har vi lavet en aftale at vores gæster kan komme fra Torsdag til søndag eller søndag til t...
Afstand til pist:800 m
Afstand til lift:1500 m
Afstand til centrum:1400 m
Hotel "Post"
I hjertet af St. Anton og midt på hovedgaden ligger dette historiske hotel, som var byens første hotel opført af Carl Schuler omkring 1896. Siden 1980 har hotel post været drevet af familien Alber. Ho...
Afstand til pist:300 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder "Mitterdorf"
Lejligheder med bedste beliggenhed midt på hovedgaden i St. Anton. Her er du tæt på det pulserende byliv med barer, forretninger og restauranter på række ad den lange Dorfstrasse. Lifterne omkring Gal...
Afstand til pist:200 m
Afstand til lift:200 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder "Roman Falch"
Beliggende lige ved Rendl kabineliften og med Galzigbahn lige om hjørnet er I hurtigt på ski i begge delområder. I har butikker, restauranter og barer indenfor rækkevidde og kort afstand til gågaden...
Afstand til pist:50 m
Afstand til lift:50 m
Afstand til centrum:50 m
Pension "Roman Falch"
Beliggende lige ved Rendl kabineliften og med Galzigbahn lige om hjørnet er I hurtigt på ski i begge delområder. I har butikker, restauranter og barer indenfor rækkevidde og kort afstand til gågaden...
Afstand til pist:50 m
Afstand til lift:50 m
Afstand til centrum:50 m

Bykort

På ski

På ski i St. Anton

Alpernes mest ikoniske skiområde venter kun på dig

305 kilometer perfekte pister spredt ud i området omkring byen og nabobyerne Lech og Zürs. Pisterne udgøres af 132 km. blå pister (43%), 123 km. røde pister (40%) og 51 km. sorte pister (17%). 

Selvom St. Anton er mest berømt for sit off-piste terræn og markerede off-piste ruter, var St. Anton faktisk det første sted i Alperne, hvor man begyndte at præparere pister for at gøre skiløbet lettere. Man begyndte præpareringen helt tilbage i 1949, og dengang foregik præpareringen af pisterne ikke med maskiner, som gør i dag, men med håndkraft, hvor man trak store ruller efter sig ned af bjerget!  

Nem adgang til de dejlige bløde og brede pister 

Hvis man vil forkæle sig selv med dejlige brede pister, som ikke er alt for svære, så tag turen til ”Rendl”-sektoren, som kan nås med den nye gondollift byens centrum. ”Rendl” er hjemsted for et stort udvalg af ”blå-røde” pister med en maksimal hældning på 40%, hvilket gør området perfekt til mange sjove timer for skiløbere på alle niveauer.  

Til de mere avancerede skiløbere er der over 200 km. markerede off-piste ruter at boltre sig på, men også de berygtede pukkel-pister ”Mattun” og ”Schindlergrat” er værd at prøve.  St. Anton er det skisportssted i Østrig med det største antal kilometer markerede offpiste-ruter, hvilket gør det perfekt for de som gerne vil prøve denne type skiløb - uden at skulle være nærvøse for sikkerheden.

Legendarisk offpiste-skiløb i St. Anton

Det mest af legendariske off-piste skiløb i St. Anton tager udgangspunkt i den lille ”Valluga 2”-lift, som tager dig op til skiområdets højeste punkt i 2.811 meter. Og herfra åbner der sig en sand legeplads i off-pisten, men nedkørslerne her er ikke for svage sjæle, hvilket også indikeres af, at man kun kan komme op med liften, hvis man er ledsaget af en bjergguide. 

Bjergtoppen for enden af  ”​​Valluga 1”-liften byder også på mere normalt pisteræs. Herfra kan man køre hele vejen ned til enten St. Christoph eller Stuben af skønne både blå og røde pister. Området omkring ”Valluga”-bjergtoppen er faktisk kendt for at være det sted i Alperne, hvor der hvert år falder mest sne! 

Få ekstra adrenalin-kick på din skiferie i St. Anton 

St. Antons vigtigste snowpark ligger ”Rendl”-området. ”Stanton Park”-snowparken er hjemsted for en overflod af kickers, ramper og rails, og parken bliver stadig større og større hvert år. Parken er opdelt i tre områder: En pro-line, medium-line og jib-line, så der er noget for skiløbere på alle niveauer. Det er nemt at nå parken takket være parkens placering lige ved siden af to lifter.  Udover Stanton Snowpark, er der også den lidt mindre snowpark ”Funslope” ved ”Galzig”, så muligheder er mange for nogle rigtig sjove timer på skiene. 

For de ambitiøse skiløbere, som står tidligt op morgenen, er der ”The run of Fame”, som giver dig 65 kilometers skiløb over en samlet total højdeforskel på 18 kilometer. Turen bringer dig igennem byerne St. Christof, Stuben, Zürs,Zug, Warth og Lech, før du ender tilbage i St. Anton. Man er træt i benene, når man triller ind på Moosewirt! 

Afterski afterski afterski

Til afterski er St. Anton legendarisk. ”Krazy Kanguru” var helt tilbage i 80’erne stedet som satte standarden for Østrigsk afterski. Stedet er stadig velbesøgt, men gennem det sidste par årtier er det ”Moosewirt”, som har overtaget den absolutte førsteplads. På ”Moosewirt” er der fuld gang i afterskien allerede fra kl. 15.00, med den legendariske DJ Gerhard, som trods sine 67 år, stadig forstår at løfte festen til det absolut højeste! 

Når Krazy Kanguru og ”Mosewirt” lukker kl. 20.00 venter den spændende tur i mørket ned ad pisten tilbage til byen… 

Læs mere om byen St. Anton her

Pistekort St. Anton

(Klik på billedet for et større pistekort)

I byen

Ud at spise i St. Anton

I St. Anton finder du nogle af de bedste frokostrestauranter i Alperne

Til frokost finder du rigtig mange gode spisesteder i skiterrænnet. Men der er specielt tre restauranter, som skiller sig ud.
Restaurant ”Marie Alm” i Lech er et fantastisk sted med autentisk østrigsk hygge og solid østrigsk mad på kortet. Husk at prøve deres Kaiserschmarrn (smuldrede pandekager med æblekompot) til dessert. Hvis vejret er til det, så husk at bestille bord på terrassen! 

Restauranten på ”Hotel Burg” i Oberlech skal også besøges (tage stoleliften op fra Lech). Her serveres den verdensberømte rørte tatar, som tilberedes ved bordet. Skyld ned et glas lokal Østrigsk vin.

Tag enten ”Valugabahn” eller ”Galzigbahn”-liften op i 2.000 meters højde og sæt dig til rette på Restaurant ”Verwallstube”. Restauranten drives stadig af køkkenchef Bernhard Neuhold, som gennem årene har opbygget et ry for at være en særdeles dygtig kok. Hans specialitet er en udsøgt ”Bouillabaisse et Aioli”, men man spiser også fantastiske tyrolske og lokale delikatesser her.

Afslut dagen på én af St. Anton's mange skønne restauranter

Til aften er der altid rig mulighed at finde et rigtig godt sted at spise.
Restaurant ”Hazienda” er et fantastisk sted midt på hovedgaden. Maden er på ingen måde østrigsk, for her serveres kun tapas og små spanske retter. Men maden og stemningen er helt fantastisk, og man kommer her typisk flere gange på uge! Restauranten er meget populær blandt lokalbefolkningen, og da der ikke kan reserveres bord, kan der forekomme en del ventetid højsæsonen. Men det gør ikke noget, for man kan få rigelige mængder af snacks, drinks og vin, mens man venter i baren. 

Et andet skønt sted er Restaurant ”Galzig Bistrobar” på pladsen ved ”Galzigbahn”-liften. Her serveres alt fra klassisk østrigsk mad med et twist over fantastiske burgere til restaurantens berømte bøffer.   

Traditionel østrigs mad i den hyggelige by

Er man til traditionel østrigsk mad skal man slå et smut forbi Restaurant ”Sonnbicl Stube” på St. Jakober Dorfstrasse. Her bliver der lavet østrigsk mad så fuglene synger, men man kan også finde andre ting på kortet. 

Muligheder er mange i St. Anton. Her løber man aldrig tør for gode steder at spise. 

 
Af med skiene i St. Anton 

St. Anton har masser af charme og kan prale af ægte tyrolsk stemning med sin små kirker. Det er altid hyggeligt at gå en tur gennem byen i den bilfrie hovedgade. centrum. Byens udvalg af barer, restauranter og butikker er enestående. 

Hvis man skal løsnet lidt op i den ømme skimuskler, kan man gå i byens wellness-center, komplet med indendørs og udendørs opvarmet swimmingpool - så glem ikke dit badetøj! 

Læs historien om St. Anton her

Historien om

Historien om St. Anton

Barske forhold for de første indbyggere i St. Anton

Det hele begyndte i 1880 ved St. Anton am Arlberg. En norsk ingeniør spændte to træplanker på fødderne og "gled" på arbejde ved Arlberg-tunnelen. På det tidspunkt var denne lille landsby St. Anton lysår væk fra det verdensberømte skisportssted, som det nu er blevet. Dengang kæmpede de lokale folk i området for at overleve ved bjerglandbrug under utroligt barske forhold. 

Tiderne ændrede sig dog hurtigt i St. Anton am Arlberg. Pludselig var det ikke kun nordmænd, som erobrede pisterne med deres telemarksving - også de lokale begyndte at interessere sig skiløbet. 

Historien begyndte den 3. januar 1901. Seks venner St. Anton am Arlberg gik en tur over bjergsiden til landsbyen St. Christoph, og her blev de budt velkommen af den lokale krovært Oswald Trojer og hans datter, Liesl.  

En frokost med øl lagde kimen til den første skiklub i St. Anton

Mødet startede med frokost og øl og sluttede med grundlæggelsen af ​​Ski-Club Arlberg. I dag kan Ski-klubben prale af over 9.000 medlemmer fra 61 forskellige lande. Kun tre år efter grundlæggelsen af ​​klubben realiserede de deres næste vision ved at være vært for den første ”General Ski Race” i 1904. Alle skiløbskonkurrencer, som vi i dag ser på TV, kan spore deres rødder tilbage til denne første konkurrence i St. Anton i 1904. 

Dette var dog kun begyndelsen for St. Anton og byens skiklub. En lokal mand, Hannes Schneider, blev ansvarlig for at skabe nye helt nyt i skiløbets historie, nemlig at "opfinde" alpernes første skiskole i vinteren 1921/1922. Indtil dette tidspunkt tilbød intet skisportssted de besøgende mulighed for instruktion og vejledning i skiløbets svære kunst. Hannes Schneider blev i Arlberg anset for at være lidt af et idol efter at have vundet sit første løb i en alder af 13 år.

Hans teknik og skiløb var ganske speciel for tiden, da han var den første til at bruge en sammenbøjet kropsposition på vej ned ad pisterne, hvilket stadig i dag anses som den bedste, hurtigste og sikreste position. Han udviklede også en helt ny drejeteknik, som betød at han ved at ved at overføre sin vægt skiftevis mellem skien kunne svinge væsentligt bedre og hurtigere på skiene. 

Skiløbere valfarter til St. Anton for at lære Schneiders teknik

Der er ingen tvivl om, at Hans Schneider har haft en enorm betydning, ikke bare for St. Anton, men for skisporten som helhed. Den lokale turisme i området fik et utroligt løft, da et stigende antal gæster ankom for at lære Hannes Schneiders berømt teknik. Det blev hurtigt ”in” for de besøgende i bjergene om vinteren at lære at stå på ski.  Og efterhånden som turismen voksede, voksede også forventningerne hos de besøgende alpine entusiaster. 

Man ville i større udstrækning end tidligere have bedre forhold på pisterne og flere af dem, og de gamle træklifter kunne snart heller ikke følge med mere. 

Derfor besluttede man i St. Anton at opføre den allerførste svævebane i Alperne i 1937. Svævebanen blev døbt ”Galzigbahn” og kunne fragte imponerende 210 personer i timen fra byens centrum og op til toppen af ”Galzig”. Til sammenligning kan liftsystemet i dag transportere 145.000 personer i timen! 

Hotellerne begynder at skyde op i den lille skisportsby

Dette bragte skiområdet ind i den moderne æra, og i byen begyndte de første små hoteller at skyde op. I dag er St. Anton et internationalt skisportssted med 88 lifter, 305 kilometer pister og 200 kilometer markeret off-piste ”Arlberg”-området, og samtidig huser byen i dag over 1.000 hoteller, pensionater og ferielejligheder.  

St. Anton har på bemærkelsesværdig vis formået at kombinere mange års tradition og historie med kravene til et internationalt og velfungerende skisportssted, samtidig med at landsbyens oprindelige charme bevares. Desuden er St. Anton am Arlberg medlem af „Best of the Alps“ - en sammenslutning af de 12 mest traditionelle alpine skisportssteder i Europa.

Tilbage til toppen