Skip to main content

Skiferie Passo Tonale

Rigtig meget skiferie for pengene i det smukke skiområde i Passo Tonale

  • Masser af stille, bløde pister for skiløbere i alle aldre
  • Direkte adgang til skiløbet på gletscheren
  • Super hyggeligt skiløb gennem træerne
     

Italiensk alpehygge

Højt oppe i de italienske alper ligger den hyggelige skisportsby Passo Tonale i 1.883 meters højde, hvilket gør byen til den højest beliggende skisportsby i Italien. Med skiløb helt op i 3.016 meter, er du garanteret sne hele sæsonen her - men også masser af italiensk solskin.

Byens hoteller, lejligheder, restauranter og barer ligger strakt ud langs hovedgaden gennem byen, hvilket gør byen ganske nem at navigere i. Samtidig bor man tæt på lifter og pister næsten ligegyldigt hvor man bor.

Passo Tonale er en del af ”Adamello”-skiområdet med over 100 kilometer pister, hvor du finder en skøn blanding af dejlige blå og bål-røde pister, men også mere udfordrende skiløb fra ”Presena”-gletscheren.

Perfekt skiløb i Italien

Find rytmen på skiene eller træn teknikken på de mange blå pister lige over byen, eller sæt fart på ned ad de røde og sorte pister højere oppe. På dage, hvor sneen falder, kan du nyde den nye sne i bedre sigtbarhed imellem træerne i området omkring den nærliggende landsby Ponte di Legno.

Det effektive liftsystem i Passo Tonale bringer over 33.000 skiløbere rundet i terrænet hver time, hvilket betyder at her næsten aldrig er liftkøer.

Læs mere om skiløbet og byen Passo Tonale her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
5
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
4
Snowboard:
4
Off-piste:
4
Fakta Passo Tonale
Byens højde:
1.883 m
Pister i alt:
100 km
Blå pister:
24 km
Røde pister:
61 km
Sorte pister:
15 km
Højeste skiløb:
3.000 m
Antal stolelifter:
19
Antal kabinelifter:
4
Antal træklifter:
3
Antal lifter i alt:
28

Indkvartering

Hoteller og lejligheder Passo Tonale

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder og hoteller i Passo Tonale i Italien.

Hotel "Adamello"
Hotel Adamello er et hyggeligt familieejet hotel som egner sig særligt godt til børnefamilier. Hotellet ligger kun 350 meter fra pisten og liften og i gåafstand til den centrale del af Passo Tonale. H...
Afstand til pist:350 m
Afstand til lift:350 m
Afstand til centrum:350 m
Hotel "Delle Alpi"
I et roligt område af Passo Tonale og kun 200 meter fra lift og pisten finder du det 4-stjernet Hotel Delle Alpi. Hotellet har en masse skønne faciliteter som lægger op til en skiferie med hygge og fo...
Afstand til pist:200 m
Afstand til lift:200 m
Afstand til centrum:300 m
Hotel "La Mirandola"
Hotel La Mirandola er placeret i et roligt område med de smukke omkringliggende bjerge lige udenfor døren. 150 meter væk finder du pisten, derfra kan du stå på ski ned til liften. Kun 50 meter fra hot...
Afstand til pist:150 m
Afstand til lift:1000 m
Afstand til centrum:1400 m
Hotel "Locanda Locatori"
Hotel Locanda Locatori er beliggende i rolige og smukke omgivelser. Lige udenfor døren finder du hotellets gratis shuttle bus som hurtigt og nemt kører dig til liften som ligger 750 meter væk. Hotelle...
Afstand til pist:750 m
Afstand til lift:750 m
Afstand til centrum:750 m
Hotel "Piandineve"
Det 4-stjernede Hotel Piandineve er beliggende kun 250 meter fra Adamello ski-liftene og 500 meter fra centrum af Passo Tonale. Hotellet har en solrig placering med en fantastisk panoramaudsigt over d...
Afstand til pist:350 m
Afstand til lift:250 m
Afstand til centrum:500 m
Hotel "Sciatori"
I centrum af Passo Tonale, finder du det hyggelige Hotel Sciatori. Hotel er omringet af den smukke omkringliggende natur og kun 300 meter væk finder du den nærmeste lift som du enten kan vælge nemt at...
Afstand til pist:300 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:100 m

Bykort

På ski

På ski i Passo Tonale

Måske det smukkeste skiløb i Italien

Fra toppen af gletscheren begynder et af de længste skiløb i Europa - en super skøn non-stop 11 kilometer lang piste hele vejen ned til landsbyen Ponte di Legno, som på vejen inkluderer den udfordrende sote piste ”Paradiso”. Det er ingen overraskelse, at mange mener, at netop denne tur er blandt de smukkeste og bedste pister i Alperne.

Som nybegynder kan det tit være lidt skræmmende at skulle tage to eller tre lifter for nå op til de letteste pister. Det behøver du ikke bekymre dig om i Passo Tonale, hvor de fleste blå pister ligger i nærheden byen, eller lige ved restauranter og barer i skiområdet, hvor du altid kan tage en pause og samle kræfter over en kop varm chokolade.

Italiensk skiløb for alle

Over 60% af pisterne i skiområdet er omhyggeligt lagt i bjergene, så alle skiløbere kan være med, men du finder også rigeligt med stejle og lårbrændende pister i Passo Tonale. Vi er især glade for den lange piste ”Alpino”, som snor sig ned fra toppen af bjerget. Og hvis du er på udkig efter lidt mere udfordring, så prøv den naturskønne ”Present Destra”-pisten fra toppen af ​​gletscheren, som fører dig videre til den røde piste ”Presena Paradiso”. Man kan sagtens tage liften den sidste etape ned, hvis man ikke lige er humør til tackle det sidste sorte stykke. Og har du bare lyst til at glide på skiene gennem træerne i skoven, så har skiområdet ved Ponte di Legno nogle fantastiske pister at vælge imellem.

For de øvede skiløbere er der den fantastiske 3 kilometer lange sorte piste ”Paradiso” med et lodret fald på 700 meter. Hvis du tager dig op til ”Cima Presena” i 3.016 meters højde og nyde den spektakulære panoramaudsigt, inden du igen løber på skiene ned ad den 1,2 km lange tur tilbage til byen.

Skiferie i offpisten i Passo Tonale

Takket være den fantastiske sne i skiområdet omkring Passo Tonale, finder du her noget af det bedste off-piste i Italien. Mange steder er nemt at snige sig ud i off-pisten mellem de præparerede pister, hvilket gør det til et ideelt sted at forsøge sig ud i off-pistens kunst.

Og da vi jo er i Italien, kan man forsøge sig med heliskiing. Når man bliver løftet op med helikopter, får man adgang til dele af skiområdet, som man ellers ikke ville få adgang til. Det åbner for nogle fantastiske ture ned igennem den uberørte sne og giver dig helt uforglemmelige naturoplevelser! Man føler sig næsten i ét med naturen og bjergene. Lej eventuelt en bjergguide og tag ruten fra Presena og som bringer dig tilbage til Passo Tonale, dog med en ti minutters gåtur til sidst.

 

Blå og røde piser for alle

Er man til sjov og ballade i sneen, finder du i Passo Tonale snowparken ”Adamello Snowpark”. Her er der rigeligt med hop, rails, kickers og over 1 km. boardercross skiløb. Et skønt sted at bruge sin skidag, og snowparken kan med garanti holde alle underholdt i timevis. Her er også mulighed for tidstagning, og det er altid sjovt at prøve noget neglebidende skiløb mod uret. Hold øje med ”Presena-gletschers”-snowparken, som normalt først åbner senere på sæsonen.

Det er ikke overraskende, at Passo Tonale er en af de mest populære skidestinationer i Italien. Bare fra byen er der 10 lifter, som giver dig adgang de mange både blå og røde pister. 

De mange lokale skiinstruktører i byen står altid klar til at hjælpe med skiteknikken, og det er ligegyldigt om du er begynder eller øvet. Og så snart du er klar, er det nemt tage på opdagelse i skiområdet, enten op mod gletscheren eller over mod de lidt stejlere skråninger ved Ponte di Legno.

Sorte pister til hurtigløberne

De lidt mere øvede kan med fordel tage den overdækkede og hurtige stolelift til ”Cima Bleis” for så at blive belønnet med en 4,5 km lan piste gennem den spektakulære natur. Tag op mod ”Valbiolo”-dalen på den anden side af Tonale og tag videre og højere op igen til det mere udfordrende skiløb i ”Contrabbandieri”, hvorfra du har den smukkeste udsigt ud over hele dalen.

Skal det gå hurtigt på skiene er der nogle rigtig hurtige pister i Passo Tonale. Tag f.eks. ”Paradiso”-liften, som begynder fra hotellet ved samme navn. Herfra går det op i 2.585 meters højde, hvorfra der er rigelige muligheder for dem som elsker hældning på pisterne. Eller tag over mod området omkring Ponte di Legno, hvor man også finder nogle rigtig gode sorte pister, som endda løber gennem skoven.

Perfekte forhold for din skirejse til Passo Tonale

Med skiløb i over 3.000 meters højde er der på ”Presena”-gletsjeren altid gode sneforhold – også ydersæsonen. Pisterne på gletscheren er ikke svære, og er altid velpræparerede. Men man kan også snuppe den 11 km lange nedfart fra gletsjeren ad de skovklædte skråninger mod Ponte di Legno. Pisten er én af ​​de længste i Europa, og er en test for selv de stærkeste ben.

Det er også den 3.000 meter høje ”Presena”-gletscher, som giver dig det absolut bedste off-pist skiløb i området. Og hvis du elsker at løb på ski mellem træerne, så vend skiene mod Vescasa. Her får du dejligt stejlt skiløb igennem fyrretræsskoven.

Læs mere om byen Passo Tonale her

Pistekort Passo Tonale

(Klik på billedet for et større pistekort)


 

I byen

Ud at spise i Passo Tonale

Skøn italiensk mad efter skiløbet i Passo Tonale

En af ​​de bedste ting ved Italien er landets stolte madtradition og lækre delikatesser. Uanset om du leder efter hurtig fastfood efter en hård dags skiløb eller en mere autentisk italiensk madoplevelse, så behøver du ikke lede forgæves i Passo Tonale.

Du finder en række gode restauranter i Passo Tonale, hvoraf de fleste ligger i forbindelse med hotellerne. Og næsten ligegyldigt, hvor du går ind er maden super lækker og autentisk italiensk. Som et ekstra plus er prisniveauet på restauranterne i byen overraskende lavt. Her får man virkelig skøn mad for pengene”.

Prøv en aften på restauranten på ”Hotel La Torretta”. Restauranten er et traditionelt italiensk spisested med hyggelig indretning og atmosfære. Vælg mellem en lang række af husets lækre pizzaer og pastaretter. Husets specialitet er retter vildtlevende vildt. Prøv også deres berømte og gnocchi med ostesauce. Køkkenet serverer også mange særdeles velsmagende vegetariske og glutenfrie retter.

Oplev ”Trentino”-landkøkkenet på ski

En speciel oplevelse er Restaurant ”La Mirandola”, som er en rustik bjergrestaurant beliggende i et gammelt kloster halvvejs oppe af ”Valbiolo”-pisten. Her serveres store og velsmagende portioner fra det lokale ”Trentino”-landkøkken. Råvarerne er alle lokale, maden er helt fantastisk og man går med garanti aldrig sulten derfra!

Restaurant ”El Bait” ligger smukt placeret lige ved pisten, og her kan du nyde et dejligt måltid mad både til frokost og aften. Stedet er simpelt men autentisk og hyggeligt indrettet og den hjertevarme betjening gør, at man altid føler sig velkommen. Prøv deres servering af lokale oste og charcuteri, og skyld ned med én af de mange gode øl eller et lækkert glas italiensk vin.

Italienske specialiteter i Passo Tonale

Et lidt mindre kendt sted er den charmerende og autentiske Restaurant ”La Voglia”. Her kan man få sig et stille men solidt måltid mad, som enten kan være deres pizza eller deres lokale kød- og polentaretter. Alt er godt her, og stedet er efter vores lidt en glemt skat i Passo Tonale.

Et andet skønt sted er Restaurant ”Il Focolare”. Restauranten er ejet af en familie af lokale skiinstruktører, og både stedet og maden er så traditionelt, som det næsten kan blive. Her serveres klassiske italienske retter, men restauranten er specielt kendt for deres fantastiske pastaretter og deres hjemmelavede tiramisu. Sørg for at bestille bord dagen i forvejen. Det er altid en oplevelse at besøge restauranten, men husk at de (måske som de eneste i byen) ikke har pizza’er på menuen.

Afslappet afterski i Italien

Både after-ski og nattelivet i Passo Tonale er ganske afslappet, og man fornemmer virkelig, at man er i Italien, når man f.eks. tager et smut forbi ”Magic Pub”, hvor man der altid er perfekt italiensk afterski- stemning. Og er du sulten før aftensmaden, serverer de også en ganske udmærket burger her.

På både ”Heaven Disco Pub” og ”Disco Pub Antares” er der en fremragende atmosfære og her bliver altid spillet god musik. Vil du have mest ud af din aften, så husk at komme, mens der er ”happy hour”.

Har du stadig kræfter i benene, så tril videre på ”Disco Pub Miramonti”, som er et sjovt sted om aftenen at slippe skibenene løs og få bevæget de ømme lårmuskler.
 

Af med skiene i Passo Tonale

Man keder sig aldrig i Passo Tonale

Hvad angår aktiviteter uden for pisten er der mange ting at tage sig til i Passo Tonale. Byens ”Sled dog race” er en klassiker, hvor du kan få den tur med slædehunde, som du altid har drømt om. Eller tag en vandretur fra Passo de Tonale til ”Rifugio Citta di Trento”, hvor der er en ubeskrivelig smuk udsigt over bjergene.

Der er også pister, som udelukkende er forbeholdt legesyge på kælk og oppustede gummiringe. En super sjov og underholdende aktivitet, som giver mange timers sjov for hele familien.

Når der lige faldet sne, er det perfekt at gå en tur på snesko rundt i bjergene omkring byen eller tage en tur på sne-scooter efter pisterne er lukket.
Flere af de lokale skiinstruktører tilbyder også instruktion i Snowkiting, hvor man er fastspændt til lille drage og som så trækker dig op ad pisten – en virkelig sjov men også mærkelig fornemmelse.

Mulighederne er mange i Passo Tonale!

Tilbage til toppen her

Hvis du har lyst kan du læse mere om vores andre skisportsdestinationer i Italien her:

Canazei
Cervinia
Champoluc
Livigno
Sauze d'Oulx
Sestriere

Eller du kan lade dig inspirere af af enten Østrig eller Frankrig.