Skip to main content

Skiferie til Wagrain

Perfekt skiferie i Østrigs mest populære skiområde 

  • I alt 760 km pister ”Ski Amadé”-området 
  • Østrigsk alpehygge i de snedækkede bjerge 
  • Super effektivt liftsystem 
     

Skiferie til gode gamle Wagrain i Østrig

Velkommen til Wagrain og velkommen til det fantastiske skiområde ”Ski Amadé”, som kun venter på dine ski med sine mere end 760 kilometer pister, som inkluderer 275 kilometer blå, 390 kilometer røde og 95 kilometer sorte pister. De fem skiområder med deres mange og alsidige pister, hyggelige træhytter og lounges giver dig absolut bedste betingelser for din skiferie i Østrig.

Skirejsen direkte til østrigsk hygge

Grunden til, at Wagrain er så populært, er at byen og skiområdet har alt! Her er der østrigsk hygge og skiløb for alle. Skiområdet er plastret til med små hyggelige udskænkningssteder og restauranter og i byen finder du et bredt udbud hoteller, pensionater og ferielejligheder. På grund af byens placering i 1.855 meters højde skiområdets ekstremt effektive liftsystem, får man i Wagrain de bedste forhold for skiløb allerede fra begyndelsen af december til helt ind i maj.

Læs mere om skiløbet og byen Wagrain her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
5
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
5
Snowboard:
4
Off-piste:
5
Fakta Wagrain
Byens højde:
850 m
Pister i alt:
350 km
Blå pister:
119 km
Røde pister:
189 km
Sorte pister:
42 km
Højeste skiløb:
2.188 m
Antal stolelifter:
36
Antal kabinelifter:
14
Antal gondollifter:
4
Antal træklifter:
37

Indkvartering

Hoteller og lejligheder Wagrain

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, pensioner og hoteller i Wagrain i Østrig.

Lejligheder "Annemarie"
Haus Annemarie er et af de få huse i Wagrain hvor du kan stå på ski stort set til døren, da huset ligger i Kirchboden for foden af pisten. For at komme på ski om morgenen så har du kun 100m. hen til e...
Afstand til pist:5 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:1000 m
Lejligheder "Knappensteig"
Knappensteig 1 & 2, er 2 huse beliggende med 15m. mellemrum, begge huse råder over nye og moderne lejligheder for 2 personers og så helt op de rigtige stor 15 personers lejligheder. Så her er plads ti...
Afstand til pist:350 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:500 m
Lejligheder "Landhaus Flasch"
Placeret i rolige omgivelser centralt i Kirchboden finder du dette pæne lejlighedshus som blev totalt renoveret i 2010. Der er i alt 5 lejligheder i huset fra 40m2 og helt op til 140m2. Alle lejlighed...
Afstand til pist:250 m
Afstand til lift:250 m
Afstand til centrum:700 m
Pension "Haus Annemarie"
Haus Annemarie er et af de få huse i Wagrain hvor du kan stå på ski stort set til døren, da huset ligger i Kirchboden for foden af pisten. For at komme på ski om morgenen så har du kun 100 meter hen t...
Afstand til pist:5 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:1000 m

Bykort

På ski

På ski i Wagrain

Skirejser til et af alpernes største skiområder

”Snow Space”-skiområdet er en del af ”Ski Amadé”-området i Østrig, som med sine 750 kilometer pister et af de største sammenkædede skiområder Alperne. I 2021 blev den nye 10-personers kabinelift ”Panorama Link” sat i drift, hvilket forbinder Wagrain direkte til Kleinarl, så du nu kan nu stå på ski til naboområderne ”Zauchensee” og ”Kleinarl/Flachauwinkl”. Der nu direkte adgang mellem Wagrain, Alpendorf, Flachau, Zauchensee, Flachauwinkl og Kleinarl, hviklet giver dig i alt 210 sammenhængende pistekilometer.

Skiområdet i Wagrain ligger mellem de to bjergtoppe ”Griessenkarreck” og ”Grafenberg”. Den nye Gondollift ”G-Link” tager dig hurtigt mellem de to bjerge, og den nye lift har betydet, at man ikke længere skal køre ned til Wagrain og derefter tage skibussen for at komme til Flachau-området. Nu bliver man båret 2,3 km i fugleflugt fra top til top - på blot 6 minutter!

Skiferie med skiløb i alle sværhedsgrader i Wagrain

Bjergmassivet ”Griessenkarreck” er nok mest besøgt og berømmet for sine lange røde pister, som leder ned til både Wagrain og Flachau. På ”Griessenkarreck” er det et væld af pister i alle sværhedsgrader. De fleste pister er røde, men der der også nogle rigtig dejlige blå pister, hvis man tager ”Starjet 1” og ”Starjet 2”-lifterne op. Tager man videre op med den sidste Starjet lift, åbner området sig. Herfra røde og blå pister pister i alle retninger, men også en enkel sort ned til ”Kogelalmbahn”-liften.

Det andet bjergmassiv ”Grafenberg”, giver adgang til skiområdet, som ligger mellem Wagrain, Alpendorf og St. Johann. På ”Grafenberg” er der et stort udvalg af både blå og røde pister, hvor skiløbere sammen kan få masser af ski-timer til gå. Men her er også et par rigtig gode sorte pister til de mere krævende skiløbere, bl.a. pisten fra toppen ”Hirschkogel”, som kan give syre i selv de mest trænede ben. Fra toppen af ”Hirschkogel” kan man også cruise ned ad de dejlig brede blå og røde pister hele vejen til Alpendorf.

En god dagstur er faktisk er faktisk at tage via ”Kleinarl” og videre til ”Zauchensee”-området. Skiløbet i ”Zauchensee” er efter vores vurdering noget af det bedste i området. Selvom skiområdet i sig selv ikke er stort, er pisterne her er i absolut verdensklasse, og der er sjældent mange mennesker. Man har næsten følelsen af at have opdaget en hemmelig skat, som man har lidt for sig selv. I ”Zauchensee ” er der fremragende for skiløbere på alle niveauer, og selv eksperterne får her rigeligt og udfordrende skiløb.
Prøv også "Flying Mozart"-pisten, som med sin længde på næsten 4 km er den længste nedfart i området. Det fleste kan være med her, men pisten er mest velegnet til de me erfarne skiløbere. Og hvis man skal have adrenalinen op, så tager man bare en tur på den sorte piste “Steilhang Mulde”. Her skal man lige koncentrere sig, men når sneen er god, er det en fantastisk tur!

Generelt er skiløbet i Wagrain super hyggeligt, da langt det meste af området ligger lige under trægrænsen, så man kører mest mellem grantræerne. Pisterne ned mod Alpendorf ligger i næsten total skygge om formiddagen. Hvis du gerne vil have kold sne på pisten, så besøg Alpendorf om formiddagen. Hvis du i stedet hellere vil have sol på næsen, så tag i stedet en eftermiddagstur på Alpendorfs pister.

Alle dem, som ikke kan få nok af pipes, rails, boxes og kickers, bliver nødt til at tage til Wagrain på deres næste skiferie. Tag eksempelvis en tur til ”FlachauWinkl-Kleinarl”-området og brug dagen i den verdensberømte ”Absolut Park”. Snowparken har i alt 1,5 kilometer tracks og er dermed én af Alpernes største snowparker. I parken finder du en Jib-Park, en Rail-line og to kicker-lines, men også to half-pipes med 6 meter høje vægge. Den største af de to half-pipes har sin egen dedikerede lift.

I vinteren 2014/2015 fik Wagrain også en helt ny funslope ”SOKO”, som er et nyt koncept, hvor man har blandet den traditionelle snow-/funpark (hop, kickers og rails), med en boardercross-bane, som man kender fra f.eks. OL. På funslop’en er der 30 forskellige forhindringer og den 600 meter lange bane byder på super underholdning for både de mindste og voksne med barnlige sjæle.

En sjov ting at prøve mens man er i Wagrain er ”Ski Amadé Guide”-appen, der sammen med skibrillen fra Smith IO Recon giver dig en helt ny oplevelse på ski. I skibrillens nederste felt ligger alle de informationer, som du kan ønske dig. Du får real-time pisteinformationer og tips direkte i din skibrille, får vist vej til den nærmeste restaurant, ser hvor hurtigt du kører, pistens hældning og meget mere. En virkelig sjov ting at prøve!

Har man sine børn med på skiferie er Wagrain det perfekte sted. I Wagrain er der nemlig dansk skiskole, hvor instruktørerne altid er gode til at få de små til at elske skiløb. Mange skiløbere har trådt deres første skridt på ski hos én af de søde skiinstruktører i Wagrain. Er børnene lidt ældre, og ikke nødvendigvis behøver skiskole, så tilbyder Wagrain utallige aktiviteter, hvor man kan more sig. F.eks. har ”Wagraini’s Winterwelt” et skønt lille skiområde med transportbåndslifter, øvelifter, kælkebane og sågar en lille begynder-funpark.

Efter dagens skiløb er det tid til at opleve ægte østrigsk afterski, hvor du har rig mulighed for at skråle med på ”Sweet Caroline” og ”Anton aus Tirol”! Wagrains måske mest populære Afterski-stedet ”Kuhstall” ligger for enden af pisten ”Flying Mozart”. Før i tiden gav de lokale i baren gratis øl til turister, hvis de kunne køre ned af ”Flying Mozart”-pisten, drikke 1 glas Stroh rum, 2 glas ½-liters fadøl og 3 glas pærelikør - alt sammen på under 7 minutter! Ikke mange bestod prøven…

Pistekort Wagrain

(Klik på billedet for et større pistekort)

I byen

Ud at spise i Wagrain

De utrolig mange stoppesteder i ”Salzburger Sportwelt”-området giver dig næsten ubegrænsede muligheder for at få stillet sulten og tørsten.

Man kan gå i "lokalbefolkningens fodspor" og begynde sin kulinariske rejse ved ”Flying Mozart”-pisten. Her støder man ind i Restaurant ”Kogelalm”, hvor der altid serveres lækker frokost med typiske lokale retter i den rustikke spisestue eller på terrassen i solen i 1.750 meters højde.
Et andet sted man bør prøve er Restaurant ”Wagrainer Hütte” på ”Griesskareck”. Stedet er kendt for deres ribben, som tilberedes på en gammel original ”smoker” fra USA.

Restaurant ”Hachaualm ”for enden af ”Hashau”-liften giver også en god mulighed for at genoplade dine batterier. Restauranten specialiserer sig i frisk mælk, ost, bacon og andre delikatesser fra lokalområdet, og her smager det særlig godt.

”Kühberg Alm” er faktisk en bar, men gør sig også som restaurant. Her er tit livemusik, og maden og priserne er særdeles fornuftige. Restauranten er rigtig god til frokost, hvor deres pizzaer og spareribs er i høj kurs.

Den klassiske wienerschnitzel med råstegte kartofler og tyttebær serveres bedst på Restaurant ”Riverside”. Men her finder du også nogle af byens bedste bøffer, som altid er fabelagtige! Det altid søde personale serverer schnitzler og bøffer i hurtigt tempo til både små og store skiløbere.

Og skal man bare have en rigtig god bøf, hedder stedet Restaurant ”California”, hvor der efter vores mening serveres de bedste bøffer i byen. Priserne er lidt højere end andre steder, men bøfferne gør det det bestemt pengene værd.
I den italienske afdeling er Restaurant ”Amici” ubestridt det bedste alternativ! Deres pizzaer er himmelske, men også deres mange pastaretter er forrygende. Kombiner dette med solidt vinkort, og du har en perfekt italiensk storm.

Er man til et aftensmåltid i den lidt lettere ende, finder man den hyggelige Café ”Bosek” i byens centrum. Et skønt sted som byder på lette retter som salater, supper, pasta, burgere, wraps og også et stort udvalg af vegetariske retter.
Skal man forkæle sig selv lidt, så tag et smut forbi Hotel ”Almmonte”. Her finder du to forskellige restauranter: Restaurant ”Almmonte 96”, hvor man får mad af meget høj kvalitet. Køkkenet er en blanding fransk og østrigsk, og specielt deres fisk er himmelsk. Men man kan også forsøge med ”Tahini by Almmonte”, hvor man får sushi og asiatisk inspirerede retter. Det dygtige personale sørger altid for, at den velsmagende mad serveres i den helt rette stemning. Begge restauranter er bestemt et besøg værd.

De sene skiløbere kan afslutte dagen på ”Disco Tenne”, hvor der gang i club-stemningen til langt ud på natten. DJ’en sørger altid for at der er fuldt tryk på dansegulvet og for at næste skidag måske bliver aflyst.

 

Af med skiene i Wagrain

Når du bor i Wagrain, har du dagligt tre timers gratis adgang til badelandet ”Wasserwelt Wagrain”, som giver dig 450 kvm indendørs poolområde samt udendørs opvarmet pool. De to store rutchebaner giver både børn og voksne nogle sjove timer i det lækre badeland. Ydermere er der et stort spa-område med stenopvarmet sauna, infrarød sauna og dampbad. Et skønt sted at tilbringe sin eftermiddag!

For alle, som godt tør prøve noget nyt, anbefaler vi at prøve en tur på pisterne på cykel. Det kan umiddelbart lyder lidt mærkeligt, men de specialfremstillede cykler med enorme dæk, gør det til en virkelig