Skip to main content

Skiferie til Schladming

Bestil din næste skirejse til et af Østrigs smukkeste skisportssteder

 • Smuk og autentisk middelalderby 
 • Super effektivt liftsystem
 • Masser af varieret skiløb gennem de sneklædte lærketræer
   

Østrigsk skiferie til verdensberømte Schladming

Når man hører navnet Schladming, er det første man tænker på de mange konkurrencer i alpint skiløb, som gennem årene er blevet afholdt i byen. Og på trods af byens historie er Schladming formentlig et af Østrigs mest undervurderede skiområder. Her finder et væld af pister og for både små og store skiløbere i det store skiområde, som mange vender tilbage til igen og igen.

Skirejser med klassisk østrigsk atmosfære

Beliggende i ”Steiermark”-området i Østrig og er Schladming det naturlige centrum i ”Dachstein”-skiområdet, som giver dig 230 kilometer varierede pister serviceret af 45 effektive lifter. De lokale pister er spredt over fire sammenhængende bjergtoppe, og man har nem adgang til hele skiområdet, som blandt andet inkluderer skiløb på ”Dachstein-gletsjeren” i 2.700 meters højde. De fleste pister er røde og blå, hvilket gør Schladming til er oplagt skiferie-alternativ for skiløbere på alle niveauer. Du kan endda fortsætte med at stå på ski efter solen er gået ned, takket være den oplyste nat-piste.

Historiske Schladming

Schladming som by stammer helt tilbage fra år 1322, og er i dag en lille livlig by med et stort udvalg butikker, barer, restauranter, hoteller og lejligheder. Der er mange smukke gamle bygninger i Schladming, hvilket kun tilføjer yderligere charme til den autentiske stemning i byen.

Læs mere om skiløbet og byen Schladming her

Vil du gerne vide mere, inden du booker jeres næste skiferie? Så ring til os eller læs meget mere om skiferie i Østrig her.

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
4
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
4
Snowboard:
4
Off-piste:
4
Fakta Schladming
Byens højde:
745 m
Pister i alt:
230 km
Blå pister:
94 km
Røde pister:
120 km
Sorte pister:
16 km
Højeste skiløb:
2.700 m
Antal stolelifter:
31
Antal kabinelifter:
6
Antal gondollifter:
7
Antal træklifter:
35

Gæsteanmeldelser

Kundevurdering
4,2 / 5
: 4 ud af 5 stjerner
Baseret på 1156 gæsteanmeldelser
 • Astrid og Karen er begge rigtig søde og hjælpsomme og gjorde, at man hurtig fik en fornemmelse af byen og pisterne.
  Thomas
 • Vi er kommet mange år på Götschlhof ❤️ og guiden Karen var super sød
  Heidi Marie
 • Rigtig søde guider som var gode til at hjælpe.
  Jane
 • God kvalitet til pengene og fin service på stedet. Havde alt vi havde brug for.
  Berlinda Østergaard
 • Super hyggeligt hotel og meget serviceminded familie der gjorde alt for at vi skulle føle os velkommen.
  Morten
 • Super service fra personalet hotellet meget gammelt og kunne godt bruge en kærlig hånd. Men til prisen levede det op til forventningen.
  Alex
 • Vores guider var meget behjælpelige og imødekommende, de var med til at give os en fantastisk tur.
  Frederik
 • Vi ankom sent til hotellet pga forsinkelser på fly. Men både Anja og Bianca tog godt i mod os selvom kl. var tæt på midnat.
  Laura Dupont
 • Utroligt søde og venlige guider
  Ebbe Sommerlund
 • Anja og Gro gjorde et kanon stykke arbejde og var meget søde, hjælpsomme og synlige så de gjorde ferien endnu bedre 😀
  Julie
 • Anja og Gro leverede en fantastisk modtagelse. De var super søde og vores børn var vilde med dem. Når man skulle bruges deres hjælp via sms, var de lynhurtige til at svare tilbage. De fortjener virkelig stor ros for deres måde at være på.
  Martin
 • Lidt forskelligt, men de var fuldstændigt fantastisk hjælpsomme!
  Maria Ammitzbøll
 • Alle de informationer vi havde brug for, blev givet ved ankomst til hotellet. Guiderne tog selv kontakt til os for at høre om alt var ok :-) Rigtig god service.
  Anne-Dorthe
 • Super til prisen.
  Tobias
 • Helt fantastiske guider. God hjælp, god service, store smil - Tak til Tone og Michael
  Susanne

Indkvartering Schladming

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, pensioner og hoteller i Schladming i Østrig.

Hotel "Götschlhof"
På det populære og hyggelige Hotel Götchlhof bliver du taget godt imod af parret Bianca og Hermann. Med et ophold på Götchlhof har du pisten i baghaven, så her får du ski-in/ski-out for alle pengene...
Afstand til pist:0 m
Afstand til lift:600 m
Afstand til centrum:1500 m
Hotel "Sporthotel Royer"
Større sportshotel med mange faciliteter i midten af Schladming. I er kun få minutters gang fra Planai-liften, som er en af de centrale lifter i byen. Hotellet har stort wellness center med swimmingpo...
Afstand til pist:500 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:400
Chalet "Almwelt"
På Chalet Almwelt bor du i fredfyldte omgivelser midt i naturen omringet af de østrigske bjerge. Her får du lidt udover det sædvanlige i super lækre og moderne chaletter med faciliteter for hele famil...
Afstand til pist:50 m
Afstand til lift:2500 m
Afstand til centrum:6000 m
Hotel "Neue Post"
En varm velkomst til dette nyligt renoverede traditionelle alpehotel. Hotellet ligger lige ved hovedtorvet i hjertet af Schladming, hvor I kan nyde den hyggelige atmosfære på en spadseretur gennem den...
Afstand til pist:300 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:0 m
Hotel "TUI Blue Schladming"
Hotel Tui Blue ligger centralt i Schladming og kun 20 meter fra Planai-gondolen, som giver direkte adgang til pisterne. Hotellet er indrettet i moderne stil, hvor der er mulighed for at slappe af i de...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:20 m
Afstand til centrum:100 m
Lejligheder "Chalet Hochwurzen"
Chalet Hochwurzen bor du i et premium chalet, beliggende så du kan stå på ski direkte ned til lejligheden. Når du skal til liften kan du tage skibussen eller du kan gå 850 meter. Du bor ca. 8 km. fra...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:850 m
Afstand til centrum:8000 m
Lejligheder "Landhaus Hubertus"
Dejligt hyggeligt hotel beliggende lige ved pisten, så der er nærmest skiløb til døren. Her er en skøn udsigt og afslappet atmosfære. Enkle med pæne værelser med balkon, fladskærms-tv, safety-boks, wi...
Afstand til pist:50 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:1300 m
Hotel "Landhaus Hubertus"
Dejligt hyggeligt hotel beliggende lige ved pisten, så der er nærmest skiløb til døren. Her er en skøn udsigt og afslappet atmosfære. Enkle med pæne værelser med balkon, fladskærms-tv, safety-boks, wi...
Afstand til pist:50 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:1300 m
Hotel "Schladmingerhof"
Skønt hotel beliggende i udkanten af Schladming. Her bor I i fredfyldte naturskønne omgivelser, hvor I kan slappe af med de mange faciliteter på hotellet. Prøv det det nydesignede saunaområde med infa...
Afstand til pist:1600 m
Afstand til lift:1600 m
Afstand til centrum:1600 m

Bykort Schladming

På ski i Schladming

Skiløbet i Schladming er en glemt perle i de østrigske alper

Skiområdets 230 kilometer pister er fordelt med 123 kilometer i det lokale område omring Schladming og yderligere 107 kilometer i ”Dachstein”-området.
Det er let at stå på ski mellem skiområdets fire sammenhængende bjerge ”Planai”, ”Hochwurzen”, ”Hauser Kaibling” og ”Reiteralm”, hvor ”Hochwurzen” med sine 25 fænomenale og varierede pister er den primære adgang videre ud i skiterrænet.

Det bedste område for børn og begyndere er på ”Rohrmoos”-plateauet, hvor skiskolerne også mødes. Her kan man øve sig, indtil man har selvtillid nok til at løbe ned til stoleliften ”Planai West”. Herfra bliver man bragt op til de skønne og blide blå pister på toppen af ”​​Planai”, men der findes også nogle dejlige blå pister øverst i ”Hauser Kaibling”-området. Her kan vi anbefale ”Fastenberg Ostabfahrt”-pisten, som blidt tager dig med på den smukke tur gennem træerne.

Perfekte pister til børn og nybegyndere

I Planai finder du også ”Weitmoosabfahrt”-pisten, som er ret let, men samtid sjov, og er selvtilliden i top, så bør man forsøge sig med ”Skiweg Burgstallalm”-pisten, som er noget længere og også en smule mere udfordrende.
Børneområderne i Schladming er generelt ekstremt velordnede med mange blide nedfarter, som hjælper selv de mest usikre med at få selvtillid på skiene, men især de nederste pister i ”Rohrmoos”-området er særdeles velegnede til børn og begyndere.

Muligheder for alle skiløbere pisterne i Schladming

De mere trænede skiløbere kan forkæle sig selv med et stort udvalg med utallige røde pister på alle fire bjergmassiver. ”Die Schwungvolle”-pisten er en fantastisk 4,8 kilometer lang røde piste, som blot er én balndt mange skønne nedfarter i skiområdet.
Og er dagsformen i top, så kan man prøve nogle af de længste ubrudte pister i Europa. Fra toppen af ”Planai” kan men prøve den 4,6 kilometer lange og sorte ”FIS”-piste, som er en af ​​de hurtigste pister i verden. Og har man stadig kræfter i benene, så forsøg dig på ”Hochwurzen”-pisten, som med sine 7,7 kilometer kan give syre i benene på selv de mest trænede skiløbere. Mens ”FIS” er den eneste sorte piste i lokalområdet, så er der i ”Ski Amadé”-området ikke mindre end 30 sorte pister med en samlet længde på 97 kilometer. Den sorte ”Edelgriesskar”-piste, som løber fra toppen ”Dachstein”-gletsjeren og hele vejen ned til ”Ramsau”, er særligt udfordrende og kommer med vores varmeste anbefalinger.

Hold en pause i solen og nyd udsigten over de sneklædte bjerge

Uden mad og drikke – duer helten ikke. Derfor er det heldigt at der er så mange fremragende bjergrestauranter at vælge i mellem i områderne ved ”Planai” og ” ”Hochwurzen”. Vores absolutte favorit her er Restaurant ”Onkel Willys”, som er en meget populær restaurant lige ved toppen af ”​​Planai”-gondolen. Her kan man sidde og slappe af og fortælle røverhistorier om dagens præstationer.

For de lidt mere øvede skiløbere er der to nedfarter i verdensklasse, som begge er over 5 kilometer i selve Schladming-området (Piste ”33” og piste ”35”), men også ”Planai” kan prale af et par meget udfordrende og puklede sorte pister. ”Hauser Kaibling”-pisten, som bør prøves, har flere gange været benyttet til kvindernes verdensmesterskab i styrtløb.

Schladming er en populær destination for snowboarders. Snowboardparken på ”Planai” er blot en af tre parker i området. Du finder også en fantastisk snowpark ved ”Hoxhwurzen”, og selvfølgelig den berømte ”Burton Superpark” på ”Dachstein”-gletsjeren, som har åben året rundt.
Bortset fra de sjove parker gør det åbne terræn med de brede pister, at mulighederne for snowboardere i området generelt er rigtig gode. Ligegyldigt hvor man befinder sig, er der altid adgang til de øverste pister med enten stolelift eller gondollift.

Super effektivt skiløb i smukke omgivelser

Med sine 170 km sammenkædede pister og 88 effektive lifter i det lokale skiområde er Schladming et af de største skicentre i Østrig. Og med de to tilstødende skiområder, som begge er er forbundet med ”Planai West”-stoleliften, skal man lede længe for at finde et bedre skiområde i Østrig.
Langt de fleste steder i skiområdet er pisterne nordvendte, og i kombination med områdets høje beliggenhed og omfangsrige net af snekanoner, er Schladming et af de mest snesikre skiområder i Østrig – selv i ydersæsonerne.

Når man er i Schladming, så bør man tage ”Panorama”-gondolen op til ”Dachstein”-gletsjeren i 2.700 meters højde og nyde den spektakulære udsigt. Gletscheren er udnævnt som et UNESCO-verdensarv, og gletsjeren er også hjemsted for et ispalads og ”Dachstein-hængebroen”. På gletscheren kan man også prøve ”Trappen til intet” - en udsigtsplatform med glasgulve, hvor man kan beundre den imponerende udsigt over bjergene.

Afterski i Schladming begynder allerede inden frokosten er spist

Når klokken ringer afterski, så er der et væld af barer at vælge i mellem i Schladming - både på bjerget og nede i byen. Allerede efter frokost begynder det så småt at summe på de sneklædte skråninger og kl. 16.00 er der fuld gang i musikken på de tætpakkede afterski-steder. En af de mest populære barer er ”Hohenhaus Tenne”, som ligger lige ved gondolliften. Her sørger de lynhurtige bartendere for kolde fadøl og varme gluhwein til de tørstige skiløbere, mens musikken spiller og dansegulvet fyldes.

Et af vores ynglingsteder er den igloo-formede bar ”Siglu”, som ligger lige ved torvet og er kendt for sine forrygende cocktails og den lidt mere nedtonede musik. Andre populære barer i byen er også ”Szenario” og byens ældste og mest traditionelle bar ”Hanglbar”, hvor sørøver-temaet altid sørger for en sjov eftermiddag.

Læs mere om byen Schladming her

Pistekort Schladming

(Klik på billedet for et større pistekort)

Schladming pistekort - 230 km pister
 

Ud at spise i Schladming

Man behøver ikke kede sig i Schladming, når man ikke står på ski

I Schladming er der et bredt udvalg af over 40 restauranter, hvilket faktisk er usædvanligt for en så relativt lille skisportsby. Det gode udvalg af à la carte-spisesteder er blandet med mange caféer og pizzeriaer.

Hvis man ikke lige ved, hvad man har lyst til at spise, så tag et smut forbi Restaurant ”Winter Garden”. Det kan tage et stykke tid at vælge sin mad her, for menuen er ganske omfattende og inkluderer bl.a. pizza, pasta, kylling, bøf, fisk og wienerschnitzel.

Uden sammenligning den bedste bøf i de østrigske alper

Byens bedste bøffer får man på Restaurant ”Landstuberl Friesacher”, som uden sammenligning er det bedste bøfhus i byen. Deres bøffer er af fremragende kvalitet og har en helt unik smag, som skyldes at det kvæg som restauranten benytter, lever frit i naturen i området. Det friske græs, det klare vand og den rene luft, giver kødet en helt fantastisk smag og mørhed. Klart et sted man bør besøge.

Stærkt anbefalet er også den mexicanske Restaurant ”Maria's en”, som er et yndet sted for lokalbefolkningen i byen. Her er altid god stemning og der serveres store portioner nachos, kyllingevinger, ribben, chili, quesadillas og burritos. Til dessert bør man prøve Maria’s hjemmelavede churros eller crema catalana.

Prøv det lokale køkken og de lokale vine på din skiferie i Schladming

Oplev ”Steiermark”-køkkenet i absolut ​​topkvalitet med et moderne twist på Restaurant ”Johann” på ”Posthotel Schladming”. En klassisk østrigsk restaurant, hvor man kan få alle ens østrigske favoritter, såsom wienerschnitzel fra kalv, hjemmelavet knödel, käsespätzle (macaroni i ostesauce med ristede løg) og selvfølgelig kaiserschmarnn (smuldrede pandekager med æblekompot) til dessert. Alle retterne bliver lavet af lokale råvarer, og restaurantens kyndige sommelier hjælper gerne med den rigtige østrigske vin.

Restaurant ”Julius” er ligeledes et skønt sted, som specialiserer sig i fisk og skaldyr. Her kan man vælge mellem en række skaldyrsretter, som f.eks. muslinger eller hummerravioli, men restaurantens specialiteter er faktisk deres klassiske roastbeef, som klart kan anbefales. Deres citronvodka-sorbet er en perfekt afslutning på måltidet, medmindre man går all-in og lukker dagen med deres chokolade-budding.

Er man i humør til lidt fine dining, er der flere rigtig gode steder i Schladming. En restaurant vi dog klart kan anbefale er Restaurant ”Die Tichlerei”, som ligger ikke så lang fra bytorvet. Her serverer køkkenet fantastisk og super lækker mad, atmosfæren er altid dejlig behagelig og det fabelagtige personale sørger godt for dig hele aftenen. Måske den bedste restaurant i Schladming, hvilket også afspejles i de mange gengangere blandt gæsterne.

Du behøver ikke dit liftkort på nattepisten

Selvom Schladming måske ikke er kendt som et stort festhotspot, så finders der faktisk mange muligheder for en sjov aften i byen. Efter en lang dag på ski og et godt måtid mad til aften, så serveres der after-dinner drinks på ”Hohenhaus Tenne”. Beliggende lige ved ”Planei”-liften er ”Hohenhaus Tenne” bedst kendt som afterskibar, men hen på aftenen forvandles det til en travl natklub.
De fleste barer holder åbent til ganske sent, men hvis du bare ikke vil i seng, så prøv natklubberne ”Cult Club” og ”Sonderbar”, hvor musikken og dansen fortsætter hele natten.

 

Af med skiene i Schladming

Schladming er en skøn by - også uden ski på

Schladming er et skønt sted at gå en tur i løbet af eftermiddagen eller om aftenen, især efter det store torv midt i byen blev til gågade, hvilket har gjort det muligt at spadserer uforstyrret rundt blandt de mange butikker og caféer.

Og hvis du tager dig en fridag fra skiløbet, så finder du masser af aktiviteter i Schladming, som sagtens kan holde dig beskæftiget en hel dag. Prøv f.eks. den 8 kilometer lange kælkebakke for enden af ”Hochwurzen”-gondolen.
Det er ekstremt underholdende at blæse ned ad den lange bakke, og heldigvis har kælkebanen åben hele aftenen, så man kan prøve den igen og igen.

Lad skimusklerne slappe af i varmen i det nye spa-/wellnesscenter

Man kan også beholde skiene på efter at pisterne er lukkede, og køre videre på den oplyste natpiste, som også ligger ved ”Hochwurzen”-gondolen. Det nye spa og svømmecenter ”Erlebnisbad”, som ligger på Europaplatz i Schladming, har et væld af faciliteter for vandglade skiløbere. Her finder du både opvarmet indendørs pool, et eventyrbassin med en rutsjebane og bølgemaskine til de legesyge, en opvarmet udendørs pool og et stort saunaområde med både traditionel sauna og dampbad. Et dejligt sted at tilbringe sin eftermiddag og få løsnet op i de ømme skimuskler.

Og hvis man skulle interessere sig for Schladming’s historie, så gå en tur i byen og se de smukke kirker og gamle historiske bygninger, eller smut forbi én af byens museer, hvor man kan blive endnu klogere på byens interessante historie.

Schladming er intet mindre end det perfekte bud på din næste skiferie i Østrig!

Tilbage til toppen her

Hvis du har lyst kan du læse mere om vores mange andre skirejser til Østrig her:

Skiferie Bad Gastein
Skiferie Saalbach
Skiferie Ischgl
Skiferie St. Anton
Skiferie Sölden
Skiferie Wagrain
Skiferie Lofer
Skiferie Zell am See

Eller du kan lade dig inspirere blandt vores mange andre skirejser til Italien og skirejser til Frankrig.

Skileje Schladming

På din skiferie i Schladming er der gode muligheder for at leje ski, snowboard og støvler. Vi arbejder sammen med Bründl Planai - én af bedste skiudlejninger i byen. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige kategorier for skileje og se eksemler på de forskellige ski. Priserne nedenfor er angivet for 6 dage, men du kan også vælge at leje ski og støvler i enten 7 eller 8 dage.

Bronze

Bronzekategorien er den billigste kategori for skileje og henvender sig til nybegyndere eller skiløbere som kun har været afsted på ski et par gange. Skiene er bløde og nemme at arbejde med i sneen. I denne kategori vil du typisk få ski som er 10-15 cm lavere end dig selv for yderligere at formindske svingradiussen.
Ligeledes er støvlerne i denne kategori bløde, hvilket giver en lidt mindre præcision i forhold til at følge skien, men til gengæld giver de dig lidt større manøvrerum samt en mere behagelig fornemmelse om fødderne. 
Bronzekategorien er det rigtige valg for skiløbere, som er i fuld gang med at lære skiløbets kunst. I denne kategori kan der også lejes snowboard og/eller snowboardstøvler.
Ski og støvler i bronzekategorien kan være op til 3 år gamle, men er altid velholdte.

Sølv


Sølvkategorien er møntet på den erfarne skiløber, som har været på ski 4-6 gange. Skiene er lidt stivere end for bronzekategoriens vedkommende, og giver en noget mere stabil fornemmelse, når man får lidt fart i skiene. I denne kategori vil du typisk også kunne vælge hvor taljerede skiene skal være (hvor stor eller lille skal svingradiussen være). Generelt er skiene i denne kategori nemme at styre og kontrollere.
Støvler i sølvkategorien er ligesom skiene lidt stivere end i bronzekategorien, hvilket giver dig en mere stabil og præcis fornemmelse for skiene. Sølvkategorien er et rigtig fint alternativ til skiløbere, som bare elsker at cruise på blå og røde pister uden alt for meget fart på. I denne kategori kan der også lejes snowboard og/eller snowboardstøvler.
Ski og støvler i sølvkategorien er maksimalt 2 år gamle og er altid velholdte og servicerede.

Guld

Guldkategorien er for den erfarne skiløber med, som typisk har stået på ski mere en 6 gange. Her får en rigtig stabil kvalitetsski, som giver dig en rigtig god oplevelse – også ved høj fart. Du vælger selv hvor taljerede skiene skal være, hvilket giver dig mulighed for at få præcis den ski som passer til dit temperament.
Både ski og støvler i denne kategori er er relativ stive, hvilket betyder at du får en solid feedback både til at fra skiene.
Guldkategorien er det rigtige valg til skiløbere, som ønsker kontrol og stabilitet både i små sving og i store sving med høj hastighed. Men kategorien er også et godt alternativ til den lidt mindre øvede skiløber, som ønsker lidt mere kontrol med skiene.
Ski og støvler i guldkategorien er maksimalt 1 år gamle og er altid servicerede og i perfekt stand.

Priser skileje (6 dage)

Udstyr      Bronze         Sølv         Guld    
Ski og stave 820 1.090 1.430  
Ski, støvler, stave 1.110 1.385 1.725  
Snowboard - 1.090 -  
Snowboard, støvler - 1.385 -  

 

 

 

Udstyr   Børn u/16 år    Børn u/19 år
Ski og stave - -
Ski, støvler, stave 555 890
Snowboard - -
Snowboard, støvler 690 1.105Priser gældende fra d. 01.05.2023 til d. 30.04.2024.