Skip to main content

Skiferie La Rosière

Skiferie i det lettilgængelige skiområde i La Rosière i Frankrig

  • Hyggelig skiferie i Frankrig med dejligt blødt skiløb gennem skoven
  • Stå på ski til smukke italienske skisportssted La Thuile
  • Traditionel fransk alpeby med masser af charme

Skiferie med udsigt i Frankrig

Midt i Tarantaise-dalen i Frankrig ligger La Rosière. Første gang du ankommer, så husk at tage et øjeblik og nyd den spektakulære udsigt fra byen udover den smukke ”Tarentaise”-dal nedenfor.

La Rosière er et super hyggeligt lille skisportssted, som er ideelt for alle, som godt kan lide at brede sig på pisterne. Byen ligger lige ved den fransk-italienske grænse og deler skiområde med den italienske by La Thuile. Dette giver en unik kombination af skønne italienske restauranter til frokost og solide franske restauranter til aften.

Skirejser med plads til alle i La Rosière

La Rosiere er perfekt til førstegangsskiløbere, som typisk hurtigt bliver fortrolige med pisterne omkring byen. Fra La Rosière i 1.850 meters højde, flyver tiden hurtigt på de bløde pister i ”Clarines” og ”Ecureuil Forêt”. Og lige såsnart man er klar til at cruise, så hopper man ombord på ”Roches Noires Express”-liften, som briger en op på næste niveau flere fantastiske blå pister. ”Roches Noires”-området er perfekt for nybegyndere og snowboardere, hvor de lange og ikke så stejle blå nedfarter giver masser af plads til at øve sig i at få teknikken helt på plads.

Nye og super lækre chaletlejligheder og hoteller

Selv byen er delt op i en ny og en gammel bydel, hvor størstedelen af den nye bydel er opført inden for de sidste 12 år og byder med sine smukke bygninger i sten og træ på noget af det bedste indkvartering i Alperne. Her finder du både de lækreste chaletlejligheder og små charmerende hoteller, som på trods af den høje kvalitet kan fås til særdeles billige priser.

La Rosière er især velegnet til familier og vennepar, som vil have skiløb for alle og samtidig hyggelig og traditionel fransk alpestemning.

Læs mere om skiløbet og byen La Rosière her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
5
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
4
Snowboard:
4
Off-piste:
5
Fakta La Rosière
Byens højde:
1.850 m
Pister i alt:
152 km
Blå pister:
54 km
Røde pister:
75 km
Sorte pister:
23 km
Højeste skiløb:
2.891 m
Antal stolelifter:
20
Antal kabinelifter:
1
Antal træklifter:
13
Antal lifter i alt:
34

Indkvartering

Hoteller og lejligheder La Rosière

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, chaletlejligheder og hoteller i La Rosière i Frankrig.

Chaletlejligheder "Chalet Le Refuge"
Et flot chalet bygget i den orginale Savoy stil med træ og sten, beliggende i den nyere del af La Rosière kaldet Les Eucherts. Her bor du meget tæt på pisten, liften, skileje og indkøbsmulighed...
Afstand til pist:200 m
Afstand til lift:350 m
Afstand til centrum:200 m (Les Eucherts)
Chaletlejligheder "Le Chalet Les Marmottons"
Beliggende hævet over La Rosières gamle bydel finder du dette flotte lejlighedskompleks, som pga. dens unikke beliggenhed har et fantastisk view ud over dalen. Trods du bor over selve byen, så...
Afstand til pist:400 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:300 m
Chaletlejligheder "Les Balcons de La Rosière"
Blandt de første huse i den nyere bydel Les Eucherts finder du Balcon de La Rosière, derfor er disse chaleter også perfekt beliggende lige ved pisten og få meter fra skiudlejning, indkøb restau...
Afstand til pist:0-50 m
Afstand til lift:100-150 m
Afstand til centrum:100 m (Les Eucherts)
Hotel "Alparena"
Dette flotte luksushotel blev bygget i 2017, så alt er topmoderne og der er tænkt på selv de mindste detaljer også placeringen af hotellet. Når I skal på ski om morgenen så træder du fra hotellet skik...
Afstand til pist:0 m
Afstand til lift:150 m
Afstand til centrum:300 m (Les Eucherts)
Lejligheder "Le Lodge Hemera"
I hjertet af det charmerende La Rosière finder du dette luksuslejlighedskompleks. Her er i alt hvad du skal bruge til en perfekt skiferie hvilket gør det et meget populært valg for mange gæster...
Afstand til pist:250 m
Afstand til lift:250 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder "Les Cimes Blanches"
I den nyere bydel af La Rosière (Les Eucherts) finder du dette overdådige store lejlighedskompleks med alt hvad man har brug for til en god luksus skiferie. Huset er bygget i flot alpestil med...
Afstand til pist:80 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:250 m (Les Eucherts)

Bykort

På ski

På ski i La Rosière

Stå på ski i Frankrig og Italien på samme tid

”San Bernardo”-skiområdet består af La Rosière og den italienske skisportsby La Thuile. La Rosière har en fantastisk snestatistik, hvilket skyldes bjergenes beliggenhed og formation, som giver vinden igennem dalen perfekte rammer for at danne hyppige snefald i skiområdet.

Pisterne lige omkring byen er stort set alle sydvendte, hvilket er den dejlig bonus for børn og begyndere, som skal prøve kræfter med skiløbets kunst. Og på den italienske side af bjerget er pisterne primært nordvendt, hvilket gør at sneen her er noget mere tør og holder sig lidt bedre i ydersæsonerne.

De fleste pister i området ligger over trægrænsen, hvilket sikrer - ikke bare den gode sne - men også skiløb med fantastiske udsigter over de to dale.

Perfekt skiløb for alle i La Rosière

La Rosière er intet mindre end perfekt for børn og begyndere. Midt for både den gamle bydel og den nye bydel er der perfekte muligheder på de grønne pister med let tilgængelige træklifter og rullebåndslifter, og områderne her fornemmes næsten isoleret fra det store skiområde.

Men når så de basale teknikker mestres, er det nemt at bevæge sig videre ud i skiterrænet, begyndende med de blå pister, som fra ”Eucherts” nås med enten ”Dahu”-liften eller ”Eucherts”-liften.

Skirejsen til Italien gennem Frankrig

For de mere øvede skiløbere er det oplagt at bruge liftkortet til ”San Bernardo”-skiområdet til tage en dagstur til området omkring nabobyen i Italien La Thuile. Her giver bjergene dig de perfekte rammer for noget af Italiens bedste skovskiløb.

Tag f.eks. den røde piste ”San Bernardo”, som fører dig hele vejen ned til La Thuile. Udover at denne tur er én af vores favoritter i den italienske del af skiområdet, så er det også skiområdets længste ubrudte løb. ”San Bernardo”-pisten er én af de sjældne pister, som man kan køre igen og igen og stadig savne den dagens efter!

Det glemte skiområde i Italien

Fra La Thuile kan du klatre op i 2.188 meters højde til ”Col du Petit Bernard”, hvor lifterne ”Fourclaz Express” og ”Piccolo San Bernardo Express” giver dig noget af områdets bedste røde skiløb, som i store bølgelignende sving fører dig gennem de skønne nedfarter i ”Col du Petit Saint Bernard”-området.

Hvis det er tid til frokost, så tag turen videre over bjergtoppen mod ”Gran Testa”, hvor der udover de lokale italienske restauranter er masser af muligheder for at cruise på de mange blå og røde pister.
Efter vores mening er det faktisk i denne del af ”Saint Bernard”-skiområdet, hvor man finder de den bedste blanding af både blå og røde pister, hvilket gør denne del af området perfekt til at tilbringe nogle dage for både skiløbere og snowboardere på alle niveauer.

Restauranten med de 3 borde

Én af de bedste røde pister overhovedet i området er måske den berømte ”Fontaine Freide Rouge”-piste, som med et højdefald på knapt 800 meter fører dig ned igennem træerne til foden af ”Ecudets”-stoleliften. Her nede i bunden finder du også et af vores absolutte favorit-restauranter i skiområdet - en lille bitte bjergrestaurant med kun 3 borde, hvor man kan hygge sig ved brændeovnen med varme drikke eller få sin frokost af lokale råvarer serveret. Mere autentisk fås det næsten ikke!

Løb på ski til Italien og tilbage til Frankrig

”Rouge Marmottes”-pisten ned til ”Marcassin”-liften er bestemt også en tur man bør prøve. Her ændrer landskabet sig hele tiden og gør pisten til en rigtig god blanding af relativt let skiløb og samtidig med mulighed for at søge det mere udfordrende skiløb. De mere øvede skiløbere vil klart få mest ud af at udforske den italienske del af skiområdet. Vejen fra La Rosière i Frankrig til La Thuille i Italien er en oplevelse i sig selv. Selvom det lange træk er langt, så er det også en super smuk tur gennem bjergene. Hvis vejret er koldt og det sner og sigtbarheden er dårlig, så bliv i skiområdet ved La Rosière.

242 hektars skiløb i den uberørte natur

La Rosière er også et mekka for skiløbere, som elsker skiløbet uden for pisterne. Man har skabt et kæmpe område på i alt 242 hektar, hvor man kan boltre sig i den naturlige sne og samtidig køre op kap med sine medskiløbere i det anlagte freeride-område på ”Mont-Valaisan”.

Før i tiden måtte man tage skiene på ryggen og traversere op mod ”Mont-Valaisan”, men i dag serviceres skiløbet i området af 2 stolelifter, hvilket gør det let tilgængeligt og samtidig giver det mulighed for alle for forsøge sig i den ”rigtige” sne.

Tag på skirejse til Frankrig i faldskærm

Hvis ikke freeride skiløb er nok, så findes der heldigvis også en snowpark i La Rosière. I ”La Poletta”-snowparken er der både mulighed for boardercross, snowcross, men også et dedikeret område for snowkiting, hvor du kan forsøge dig med at køre op ad pisten i høj fart – uden at tage liften! I snowparken finder du selvfølgelig også flere baner med hop, kickers og ramper, hvor du kan træne dine evner som ski-akrobat. Tiden flyver hurtig her, og man kan sagtens få flere dage til at gå i snowparken i La Rosière, som efter vores vurdering er én af de bedste i Alperne.

Skirejsen til La Rosière skuffer aldrig

Generelt er skiløbet i La Rosière en rigtig god blanding af meget nemme pister lige rundt om byen og de lidt mere udfordrende røde og sorte pister i den Italienske del af området. Kombineret med skiområdets høje beliggenhed, det moderne og super effektive liftsystem og ikke mindst det smukke skiløb gennem skovene, giver La Rosière dig de perfekte ramme for den bedste skiferie for alle skiløbere – uanset hvor hurtigt man løber på ski.

Læs mere om byen La Rosière her

Pistekort La Rosière

(Klik på billedet for et større pistekort)

I byen

Ud at spise i La Rosière

Hyggelig afterski på din skiferie i La Rosière

Selvom afterski i La Rosière ikke er det, som har gjort byen kendt, så findes der faktisk en del gode og hyggelige små barer i både den gamle og den nye bydel. De mest populære steder inkluderer ”Le 1850” og ”The Petit Danois”, som er søsterbar til baren med samme navn i Val d'Isère. Begge steder ligger i den gamle bydel og er uden tvivl det mest livlige barer i La Rosière center. Både ”Le 1850” og ”The Petit Danois” der holder åbent indtil sent og har typisk live-bands flere gange ugen.

Lokale råvarer giver dig ny energi til skiløbet

Hvis du har glemt at købe ind til aftensmaden, så er det bare at gå en aftentur i tusmørket gennem de hyggelige, oplyste og trafikfrie gader i La Rosière. Her finder du dit lokale supermarked og flere specialbutikker med lokale råvarer. Vi kan i særdeleshed anbefale, at man besøger de små mejeributikker i byen og prøver nogle af deres mange lokale oste. Husk at købe rigeligt!

La Rosière er også det perfekte sted at forsøge sig ud i franske bjergkøkken, hvor de fleste restauranter serverer de klassiske retter fra ”Savoie”-dalen, bland andet Tartiflette og Fondue Savoyarde.
Nogle af de bedste restauranter til dette er Restaurant ”Le Genépi” og Restaurant ”L'Ancolie”, hvor stemningen er super autentisk og maden intet mindre end forrygende.

Spis Italiensk i Frankrig

Når man nu er næsten i Italien, så bør man også forsøge med sig med nogle af de italiensk inspirerede restauranter i La Rosière. En af vores absolutte favoritter er Restaurant ”Pepita Café”, stærkt forfulgt af Pizzeria ”Le Dahu”, som begge byder på skøn italiensk mad – lige fra pasta og lækre kødretter til himmelske pizzaer.

Hvis der stadig er energi i kroppen efter en lang dag på ski og måske lidt for meget at spise til aften, så luk af på diskotek ”Moo Club” i den nye bydel ”Les Eucherts”. Her bliver der holdt gang i både cocktails og dansegulv til meget sent.

Af med skiene i La Rosière

Kælketur og ishokey i La Rosière

Du kan også tage en pause fra skiløbet og prøve kræfter med en paret-kælk (en lille trækælk med et lille sæde og én mede) eller tag sneskoene på og oplev den smukke natur tæt på. Og hvis det sner og er koldt, så prøv at besøge den indendørs skøjtebane og tag en tur på skøjterne, eller hvis der bliver spillet ishockeykamp, kan du heppe på det lokale ishockeyhold.

Mon Hannibal stod på ski i La Rosière?

Du kan endda stifte bekendtskab med verdenshistorien på din skiferie i La Rosière. Det menes nemlig, at selveste Hannibal marcherede sine elefanter gennem Alperne præcis på det sted hvor La Rosière ligger i dag.

Men også Bjergområdet, hvori byen ligger, hedder ”Bernard” (ligesom det nuværende skiområde), og stedet har givet navn til de elskelige kæmpe store St. Bernard-hunde.

Tilbage til toppen