Skip to main content

Skiferie til Sölden

Østrigsk skiferie for alle i Sölden

  • Det højest beliggende skiområde i Østrig 
  • To gletschere sikrer dig snesikkert skiløb 
  • Snesikkerhed i det smukke Tirol
     

​​​​​​Skirejser til Sölden med intet mindre end to gletschere!

Tre bjergetinder højere end 3.000 meter, to gletscherskiområder og 144 pister i alle sværhedsgrader. Skiområdet i Sölden giver dig maksimal variation på din skiferie i østrigske Tirol. På grund af de to gletschere er her sne allerede fra oktober og helt hen i maj måned. 

Super effektivt liftsystem sikrer din skiferie i Østrig

Blandt de 58 topmoderne lifter er der 2 af de mest kraftfulde gondol-lifter i verden, som i et hæsblæsende tempo sender skiløberne fra byens centrum op til i 3.000 meter uden ventetid. Sölden er en af østrigs mest populære skidestinationer beliggende i 1.377 m.o.h. i den smukke ”Ötztal”-dal. 

Autentisk østrigsk skiferiestemning

Med den smukke ”Ötztaler Ache”-flod, der løber gennem byen og de traditionelle tyrolske huse, er en autentisk perle med et bredt udvalg af hoteller, pensionater, ferielejligheder, restauranter og barer, fordelt omkring hovedgaden med byens smukke kirke baggrunden.

Læs mere om skiløbet og byen Sölden her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
4
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
5
Snowboard:
4
Off-piste:
5
Fakta Sölden
Byens højde:
1.377 m
Pister i alt:
256 km
Blå pister:
107 km
Røde pister:
101 km
Sorte pister:
48 km
Højeste skiløb:
3.340 m
Antal stolelifter:
21
Antal kabinelifter:
17
Antal træklifter:
16
Antal lifter i alt:
58

Indkvartering

Hoteller og lejligheder Sölden

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, pensioner og hoteller i Sölden i Østrig.

Hotel "Garni Ehrenreich"
Med en perfekt beliggenhed lige ved hovedliften Giggijoch kabineliften og midt i centrum af Sölden med barer, restauranter og forretninger indenfor rækkevidde, har I det bedste udgangspunkt for en per...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:20 m
Afstand til centrum:0 m
Hotel "Parkhotel Sölden"
I rolige omgivelser lige ved floden og kun 5 minutters gang fra Giggijochbahn ligger dette klasiske hotel. Her er I midt i centrum af Sölden, med kort afstand til restauranter og forretninger. De livl...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:400 m
Afstand til centrum:300 m
Hotel "Tyrol - Riders Inn"
Klassiske hotel Tyrol, som har været samlingspunkt for glade skiløbere i mange år. Hotellet er blevet gennemrenoveret og drives af en passioneret Harely Rider, som elsker det frie og afslappede liv i...
Afstand til pist:500 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder "Apartment Europa"
Hyggelig pension med lejligheder beliggende centralt kun 100 m. fra Gaislachkogel kabineliften. Udover at være tæt på skiløbet, har I butikker og restauranter ved hånden. Lejlighederne i forskellige s...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:500 m
Lejligheder "Ehrenreich"
Med en perfekt beliggenhed lige ved hovedliften Giggijoch kabineliften og midt i centrum af Sölden med barer, restauranter og forretninger indenfor rækkevidde, har I det bedste udgangspunkt for en per...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:20 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder "Sieglinde"
Populært lejlighedshotel beliggende midt på hovedgaden, men samtidig lige ved pisten og kabineliften, som tager jer hurtigt ud i skiområdet. I har skibutik ved bygningen og I er samtidig tæt på byens...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder "Sonnschein"
Beliggende på en dejlig solbeskinnet plet i rolige omgivelser 5 minutters gang fra bycentrum. Fungerer perfekt for såvel par, familier som grupper af venner. Huset har et hyggeligt loungeområde til ko...
Afstand til pist:500 m
Afstand til lift:500 m
Afstand til centrum:500 m

Bykort

På ski

På ski i Sölden

Skirejser med skiløb i over 3.000 meters højde i Sölden

Skiområdet i Sölden er unikt for Østrig med hele tre bjergtoppe på over 3.000 meter – ”Gaislachkogl” (3.058 m.o.h.), ”Tiefenbachkogl” (3.250 m.o.h.) og den højeste ”Schwarze Schneide” (3.340 m.o.h.). Bjergtoppene kaldes også ”BIG3”, og det er en populær udfordring at skulle alle tre toppe på en dag.
Store investeringer gennem de sidste 20 år har medført, at der nu er 58 moderne lifter, som tilsammen har en kapacitet på 68.000 personer i timen!

I Sölden er er rigelige muligheder på skiene specielt for begyndere og let øvede skiløbere. I alt er der 107 km blå pister, heriblandt nogle fremragende pister på ”Tiefenbach”-gletsjeren, men også den 11 km lange ”Blue 38”-piste fra toppen af ​​”Tiefenbach” er helt fantastisk.

Skiområdet er også perfekt til de mere øvede skiløbere. Der er over 100 km røde pister, og 20% ​​af skiområdet består af sorte pister. Så har du lyst til lidt udfordringer på ski så har ”Giggijoch” og ”Gaislachkogl” nogle fantastiske nedfarter. Den røde løber tilbage til bunden af ​​Giggijoch (ligesom 19) fra toppen af ​​gondolen, eller Hochsölden er super til mellemprodukter, og en anden fantastisk piste er røde piste ”1” fra toppen af ”​​Gaislachkogl”-liften med et højdefald på næsten 1.000 meter.

To bjergtoppe med masser af skiløb til din skiferie

Fra byen er der to veje op i terrænet fra byen via de to gondollifterne ”Gaislachkoglbahn” og ”Giggijochbahn”, som går op ad hvert sit bjerg. Fra toppen af ”Gaislachkogl”, er der flere gode pister ned. Alle pisterne er røde, men kan sagtens udfordres af mindre øvede skiløbere (man kan uden problemer komme med liften ned igen). Bjergtoppen er kendt for at være kulisse i James Bond-filmen ”Spectre”, og det er også her du finder Restaurant ”Ice Q”, som altid er et godt bud til frokost.
 
Dalen ”Rettenbach Tal” adskiller ”Gaislachkogl” fra resten af det store skiområde, men med ”Langegg”-liften kommer man nemt op til ”Rotkogljoch” og videre i området op til gletsjerne, hvor skiløbet typisk er perfekt til langt ud på foråret.

Gletcherskiløb på Tiefenbach

Turen til gletsjeren ”Tiefenbach” giver skiløb nok til en hel dag. Vejen går via ”Rettenbachgletsjeren” og gondol-liften ”Schwarze Schneid I+II”, hvorefter man tager pisten igennem tunnelen på toppen, før man rammer ”Tiefenbach”.
 
Når man skal ned fra gletsjerne, er det mest oplagt at vælge piste ”30” ned gennem ”Rettenbach Tal”. En meget befærdet piste, men det er bare nemmest. Når man ankommer til ”Langegg”-pisten, kan man enten køre direkte ned mod byen eller tage en tur op igen til ”Rotkogl”. Herfra er der en rigtig fin tur tilbage over ”Giggijoch” før man igen fortsætter ned i dalen.

Den perfekte skirejse til Shcladming for snowboardere

De lange pister og det åbne terræn er som skræddersyet til snowboardere, og her også mange gode muligheder for freeriding. I området lige over ”Giggijoch” finder du snowparken, som er perfekt designet og bliver regelmæssigt opgraderet. Her er noget for skiløbere på alle niveauer og rigeligt med hop, kickers og rails til mange sjove timer i sneen. Her er også en chill-out zone, og der er mulighed for at optage video af dit løb.

Mere avancerede skiløbere finder også et stort udvalg af muligheder i Sölden. Den hårdeste på piste er den stejle 15 kilometer lange nedfart fra ”Schwarze Schneide” til” Gaislachkogl”, som med sine 2.000 meters højdefald er en mundfuld for selv de bedste skiløbere.

For dem som elsker off-pisten er der rigeligt med udfordringer i Sölden. Et af de bedste områder for pulver-søgende er ”Wasserkar”, som er let tilgængeligt fra toppen af ​​”Gaislachkogl”-gondolen.

Liftkortet i Sölden inkluderer adgang til alle skiområderne i ÖTZTAL-regionen - inklusive Obergurgl som kun er 10 minutter kørsel væk med bus.

I Sölden finder du de bedste skisskoler i Alperne

Sölden har i mange år været kendt for byens velansete skiskoler – og ikke uden grund. Skiinstruktørerne her er alle veluddannede og altid meget imødekommende. Ved ”Innerwald”, nær bunden af ​”​Gaislachkogl”-gondolen, er der fremragende områder for børn og nybegyndere , hvor alle kan øve sig i de grundlæggende teknikker i ro og fred.

Når frokostsulten melder sig, så er et godt bud Restaurant ”TiroIer Stube”, hvor man i den hjemlige atmosfære i den smukke gamle træhytte får fremragende tyrolsk madlavning. Her serveres alt fra supper, forretter og regionale retter til lækre desserter. Her mærker man virkelig regionens formåen på madsiden.

En velfortjent pause fra skiløbet midt på pisten

Skønt beliggende midt i ”Gaislach”-området ligger ”Bubi’s Schi- & Almhütte”. Her skal man prøve stedets fantastiske Tirol Brettljausen (lokale pølser og ost), deres hjemmebagte kager og deres uimodståelige Kaiserschmarrn med tranebær. Her er der altid en varm og hjertelig atmosfære, hvor værterne gør alt for dit velbefindende.

Vi elsker også Restaurant ”Gampe Thaya” ved piste nr 11. Her får man områdets vel nok gulasch-suppe, men også husets mange andre lokale retter er bestemt værd at prøve. ”Gampe Thaya” er perfekt beliggende i skiterrænet, hvilket sikrer fuld sol hele dagen på terrassen og stedet er ikke for stort.

Læs mere om byen Sölden her

Pistekort Sölden

(Klik på billedet for et større pistekort)

I byen

Ud at spise i Sölden

Det hele begynder med afterski i Sölden

Afterski i Sölden begynder for enden af ”​​Giggijoch”-bjerget på bl.a. ”Marco’s” og ”Schirm Bar”og fortsætter til langt ud på natten i barerne og klubberne på hovedgaden. Et af de mest populære steder er ”Fire & Ice bar”, hvorfra man ofte ser lettere overrislede skiløbere i fuldt skiudstyr vralte hjem ved midnatstid.

Men også ”Katapult klub” bør besøges. Her er stemningen med international og stedet er kendt for sine ekstravagante shows.
I den lidt mere stille ende kan vi anbefale ”Chris & Co Irish Bar”, hvor der altid er god stemning og mange spændende øl på hanerne.

Efter at have samlet appetit på pisterne hele dagen er der heldigvis et bredt udvalg af restauranter i byen. Er man til et solidt og traditionelt østrigsk måltid mad, så book bord på Restaurant ”Culinaria”.

Skiferie med fantastisk østrigsk mad i Sölden

Restauranten ligger et stykke fra hovedgaden, men er bestemt gåturen værd. Her er altid en virkelig god atmosfære og den lokale og økologiske mad er fremragende. Et rigtig hyggeligt sted at være på en kold vinteraften. 

En solid bøf får man altid på ”Steakhouse Joe’s Hohle”. Her specialiserer man sig i kød fra lokalt kvæg, og Joe’s hjemmelavede pommes frites og det stor udvalg af side orders, gør restauranten til det perfekte sted af afslutte sin skidag. 

I den finere ende finder du midt i byen Restaurant ”Ötztaler Stube”, hvor man altid får en oplevelse ud over det sædvanlige. Madlavningen har rod i den Tirolske køkken, men intet er som det plejer her. Alle retter står knivskarpt, og man fornemmer virkelig kokkenes store kærlighed til de lokale traditioner og råvarer. ”Ötztaler Stube” er efter vores vurdering nok den bedste restaurant i Sölden. 

Man fornemmer nærheden til Italien

Men der er mange andre fremragende spisemuligheder i Sölden, herunder bl.a. Restaurant ”Salino”, hvor man næsten føler at man er i Italien, så  hvis man er til det mere italiensk inspirerede køkken, så er Restaurant ”Salino” bestemt et besøg værd. Prøv også Restaurant ”Giggi Tenne”, hvor både maden og stemningen er mere international.
Uanset om du vil have traditionel østrigsk mad, pizzaer, burgere eller en god salat, er der et væld af muligheder at vælge imellem i Sölden.  

Vi kan også anbefale Restaurant ”Onkel Tom” og Restaurant ”Gusto”, som begge serverer fantastiske kulinariske lækkerier. 
 

Af med skiene i Sölden

Oplev James Bond museet i Sölden

Med mulighed for både kælkning, paragliding og skøjteløb er der rigeligt at tage sig til uden for pisterne. ”Freizeit Arena” er et fantastisk wellness-center i hovedbyen - en smuk bygning, hvor besøgende kan lindre smerter i de ømme skimuskler i saunaer og varme bade.
Filmfans og nysgerrige sjæle kan også besøge museet, som er dedikeret til James Bonds verden.

Læs historien om Sölden her

Historien om

Historien om Sölden

De første indbyggere i området omkring Sölden stod ikke på ski

Allerede for cirka 9.000 år siden er der tegn på stenalderjægere og samlere Ötztal. Området plejede at være en græsgange med stor højde. De første bosættere i området omkring Sölden kom fra ”Inntal”-dalen til den nedre del af Ötztal. Gamle dokumenterne fra det 12. århundrede viser, at omkring 550 mennesker, som var kommet til regionen fra Donau-området, var bosat i området. På dette tidspunkt blev Sölden.

I 1500-taller var der adskillige bondegårde i området om sölden og floden Ötztaler Ache, som gør gennem byen. Men de hårde liv og de svære betingelser især om vinteren gjorde, at mange udvandrede fra området og de fleste gårde blev forladt. Nogle af de gamle gårdbygninger eksisterer stadig i dag, og bliver brugt til som refugie i bjergene, eksempelvis ”Rofenhöfe”-gården nær byen Vent.

Indbyggerne udvandrer til Amerika

I 1830 besluttede man i Sölden at forbyde yderligere bryllupper og stiftelse af familier på grund af den ufrugtbare jord og det barske klima, som vanskeliggjorde at opdrage børn og brødføde familien. Denne forordning blev dog afskaffet igen i 1850, men på trods af den blomstrende hørindustri og kvægavl blev mange indbyggere i ”Ötztal” tvunget til at emigrere til Amerika, mens andre rejste Tyskland eller Schweiz for at få arbejde. Et stort antal børn fra fattige gårde i bjergene omkring Sölden blev sendt til at arbejde på tyske gårde som "Schwabiske børn".

Clemens Franz Xaver - greve af ​​Westfalen – var i midten af 1800-tallet en tidlig pioner inden for turisme, og bragte mange aristokratiske familier og venner til det smukke ”Ötztal”-område, hvor de typisk tilbragte deres sommerferier, men de høje alpine områder nør Sölden blev også populære blandt alpinister og bjergbestigere.

En af de førende figurer var Franz Senn, "Glacier Priest", som var stiftende medlem af det meget anerkendte tyrolske bjergguide-skole. Talrige bjerghytter blev bygget i denne periode, og i 1903 blev hovedvejen gennem dalen, der fører fra Ötztal Bahnhof til Sölden, førdiggjort, hvilket var en milepæl i turismens historie for området. Lokale kroværter begyndte hurtigt at trykke deres første brochurer og postkort for at fremme turismen i ”Ötztal”, og den berømte maler Albin Egger Lienz besøgte dalen for første gang i 1904 og tilbragte alle sine sommerferier i området indtil 1923.

Den første skiklub i Sölden bliver stiftet

I 1911 blev den første skiklub i Sölden oprettet, og i årene umiddelbart efter blev de første alpine og skiløbskonkurrencer afholdt. I løbet af 1920'erne blev skisport mere og mere vigtig for Sölden, og skiområdet ”Hochsölden” blev gjort tilgængeligt for vinterturisme. Også i de nærliggende byer Obergurgl og Vent bliver de første små skiområder. I 1930 registrerede man i Sölden ikke mindre end 88.000 overnatninger, dog var 90% af disse overnatninger sommeren.

Katastrofe for turismen i Ôtztahl

I 1933 faldt antallet af turister pludselig, da det tyske rige indførte et depositum på tusind riksmark for hver tysker, der ønskede at komme ind i Østrig. Det var en reel katastrofe for den velstående turistsektor i Ötztal. I 1938 blev Østrig knyttet til det tyske rige, en kendsgerning, der havde lettet situationen for landmændene og de arbejdsløse i dalen - men kun i meget kort tid: et år senere, i 1939, døde mange soldater fra Ötztal i verden Krig II som medlemmer af de tyske tropper.

Umidelbart efter 2. verdenskrig i 1948 blev den første stolelift, som førte op fra Sölden til Hochsölden, åbnet, og liftselskabet "Bergbahnen Sölden" bygget. Ikke alle dele af liften var helt nye - mange af elementerne (for eksempel svinghjul eller motor) blev tilvirket til formålet af noget tidligere militært udstyr. De 42 master, som bar liften, var lavet af træ, og liften havde en samlet timekapacitet på 120 personer! 

Opførelsen af de første store lifter påbegyndes

I 1953 blev ”Hohe Mut”-liften indviet, og i 1975 opførte man ”Acherkogel”-gondolen, og skiløberne fra Sölden fik nu adgang til ​​gletscherområdet.
I sommeren 1982 blev Söldens Tiefenbach-gletscher åbnet. Verdenspressen satte sit fokus på Ötztal den 19. september 1991, da det mumificerede lig af "Ötzi" - ismanden blev befriet fra den evige is.  

Siden 1993 er Sölden vært for ”Alpine Ski World Cup”-åbningen, som i begyndelsen fandt sted hvert andet år, men fra år 2000 og afholdes løbene hvert år.  

I 1998 åbnede Sölden "Golden Gate to the Glacier"-lifterne, som forbinder ”Rettenbach”-gletscheren med ”Hochsölden”-skiområdet. Umhausen indviede Ötzi Village i år 2000. I 2001 så Längenfeld åbningen af ​​den nye polytekniske skole. 

Sölden - en vigtig del af  Ôtztahl

2006 var året, hvor de tidligere turiststyrelser i Haiming-Ochsengarten, Sautens, Oetz, Umhausen-Niederthai, Längenfeld, Sölden-Vent og Obergurgl / Hochgurgl fusionerede til ÖTZTAL TOURISMUS – en fælles forening, som promoverer hele ”Ötztal”-dalen med fælles tilttag og markedsføring. Skiturismen er i dag blevet dalens vigtigste indtægtskilde og beskæftigelse.

Tilbage til toppen her