Skip to main content

Skiferie Les Menuires

Kom billigt på skiferie til Europas største og højest beliggende skiområde

Les Menuires ligger i hjertet af skiområdet ”De 3 Dale” lige neden for Val Thorens. Byens placering giver dig Europas højest beliggende pister og den bedste garanti for fantastisk sne hele sæsonen. Skiløbet er let tilgængeligt med mange ski-in/ski-out overnatningsmuligheder.

Skiområdet omkring byen er fantastisk for begyndere med et stort udvalg af nemme grønne og blå pister, og de mere erfarne skiløbere har hele ”De 3 Dale”-området at udforske, hvilket betyder at Les Menuires tilgodeser alle skiløbere og snowboardere.

Ultimativt skiløb for alle

Les Menuires er bygget til skiløb, så næsten ligegyldigt hvor du bor i byen, er der ski/in-ski/out. Her finder du alle typer af indkvarteringer. Lige fra lækre hoteller til billige ferielejligheder.
Det er meget bekvemt med direkte adgang til pisterne, masser af butikker og et godt udvalg af spisesteder. Der er også en fantastisk udsigt at beundre på og uden for pisterne.

Måske din næste skiferie i Frankrig

Byens placering midt i dalen, som forbinder Val Thorens øverst og St. Martin de Belleville nederst, giver dig et af Alpernes mest snesikre alternativer. Beliggenheden i et 600 km. stort og fuldt sammenhængende skiområde gør Les Menuires til en skisportsby, som er svær at komme uden om, hvis man sætter skiløbet i højsædet.

Den perfekte skiferie-kombination

Kombinationen af skiområdet, de særdeles prisbillige hotel og lejligheder og chalet’er og et bredt udvalg af butikker, supermarkeder, caféer, restauranter og barer, gør Les Menuires til det perfekte alternativ for de flest skiløbere.

Læs mere om byen og skiløbet her

Vil du gerne have flere informationer, inden den næste skiferie til Frankrig skal bestilles? Så kan du ringe til os eller se en masse mere om skiferie til Frankrig på vores infoside!  

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
4
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
5
Snowboard:
4
Off-piste:
5
Fakta Les Menuires
Byens højde:
1.850 m
Pister i alt:
600 km
Blå pister:
312 km
Røde pister:
216 km
Sorte pister:
72 km
Højeste skiløb:
3.220 m
Antal stolelifter:
69
Antal kabinelifter:
37
Antal gondollifter:
3
Antal træklifter:
74

Indkvartering Les Menuires

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, chaletlejligheder, chalet'er og hoteller i Les Menuires i Frankrig.

Hotel "Neige et Ciel"
Midt i et af verdens absolut bedste skiområder med halvpension og børnevenligt – og derudover til fornuftige priser. Det er den korte beskrivelse af Neige et Ciel som ligger i Menuires – en del af De...
Afstand til pist:10 m
Afstand til lift:200 m
Afstand til centrum:350 m
Hotel "Les Bruyères"
Med skøn beliggenhed i bydelen Bruyeres, og lige i anslutning til pisten og liften finder man Hotel Les Bruyeres. Her behandles familierne godt – der er legerum, børneklub og masser af skønne facilite...
Afstand til pist:25 m
Afstand til lift:50 m
Afstand til centrum:1000 m
Lejligheder "Cret Voland"
I lejlighederne "Cret Voland" bor du med pisten og liften lige ude foran lejligheden, så her kan du være en af de første på pisten om morgenen. Der er forskellige lejlighedtyper der kan rumme fra 2 ti...
Afstand til pist:10 m
Afstand til lift:50 m
Afstand til centrum:300 m
Lejligheder "Les Alpages de Reberty"
For foden af pisten og kun 300 meter til liften ligger lejlighederne Residensen Les Alpages de Reberty. Du har ca. 1500 meter til centrum af Les Menuires, men der er mulighed for at tage skibussen fre...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:1500 m
Lejligheder "Pierre Blanche"
I dette lejlighedskompleks finder du behagelige og veludstyrede lejligheder i forskellige størrelser. Der findes lejligheder i størrelsen 2-8 personer og går fra ca. 20kvm-45kvm. Fælles for lejlighede...
Afstand til pist:10 m
Afstand til lift:50 m
Afstand til centrum:300 m
Lejligheder "Recidence Le Hameau des Airelles"
I dette lejlighedskomplex med ski in/out bestående af 8 bygninger finder du behagelige og veludstyrede lejligheder for 4 til 6 personer. De mindste lejligheder til 4 personer er ca 25-30kvm, og de stø...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:700 m
Afstand til centrum:1000 m
Lejligheder "Residence Le Hameau Du Sapinière"
Lejlighederne på Le Hameau de la Sapinière har en god beliggenhed i Les Menuires. Den nærmeste piste finder du lige udenfor døren og centrum ligger indenfor gåafstand, men du kan også benytte d...
Afstand til pist:20 m
Afstand til lift:150 m
Afstand til centrum:850 m
Lejligheder "Residence Les Chalets du Soleil"
På Residence Les Chalets du Soleil får du en rigtig god beliggenhed i Les Menuires bydel, Reberty. Du finder pisten kun 200 meter væk og med masser af restauranter og butikker i gåafstand. Komplekset...
Afstand til pist:200 m
Afstand til lift:200 m
Afstand til centrum:300 m
Lejligheder "Residence Les Clarines"
Residences Les Clarines består af nye og moderne lejligheder placeret i Les Menuires bydel Preyerand, ca. 100 m fra pisten. Komplekset byder på luksus og hygge - både for små og store! Du finder 78 le...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:600 m
Lejligheder ”Recidence Chanteneige Croisette”
Beliggende for foden af pisten og med liften som nabo, så bor man helt perfekt på Recidence Chanteneige Croisette. Derudover er man også placeret midt i centrum så man har restauranter, indkøb, skilej...
Afstand til pist:0 m
Afstand til lift:25 m
Afstand til centrum:0 m
Lejligheder ”Recidence Le Coeur des Loges”
Résidence Le Coeur des Loges er et nybygget fire-stjernet indkvartering med en god beliggenhed i Les Menuires. Du får en fantastisk udsigt udover Belleville dalen og pisterne er placeret lige udenfor...
Afstand til pist:200 m
Afstand til lift:50 m
Afstand til centrum:1000 m

Bykort Les Menuires

På ski i Les Menuires

De perfekte rammer om din skiferie i "De 3 dale"

Skiløbet i Les Menuires byder på en bred vifte af pister. Der er både blide blå pister, rigeligt af lange røde pister og selvfølgelig sorte pister for det mere udfordrende skiløb.

Med det lokale liftkort har du adgang til 160 km. skiløb mellem Les Menuires og Sant Martin de Belleville nederst i dalen. For begyndere er dette område rigeligt, og for dem som gerne vil gå på opdagelse giver liftkortet til hele området dig mulighed for at udforske skiløb i verdensklasse i hele ”De 3 dale”-skiområdet. Her er der 600 km. pister at boltre sig på, og skal man hele vejen fra Les Menuires til Courchevel skal man sætte dagen af til det.

600 km. skiløb i Frankrigs højest beliggende skiområde

Med det store liftkort får du selvfølgelig også adgang til skiområdet omkring Val Thorens, som ligger oven for Les Menuires. Skiområdet her fordeler sig i syv forskellige sektorer, hvor størstedelen af det er blå skiløb, centreret omkring skråningerne på ”Col de la Chambre”. Det er også herfra du finder liftforbindelserne videre mod Meribel-Mottaret og Courchevel. Den højest beliggende sektor ”Peclet”, som ligger lige over Val Thorens, byder på mange rigtig gode og lange røde pister samt én sort piste (meget sort). Den smalle ”Pointe de Thorens” for enden af området af giver adgang til noget af det bedste offpiste i ”de 3 Dale”, men her finder du også en dejlig lang blå-rød cruise-piste, som leder dig tilbage til Val Thorens og videre mod Les Menuires.

Paradis for nye skiløbere

Les Menuires har altid tilstræbt at kunne tilbyde et bredt udvalg pister for skiløbere på alle niveauer - og beviset ses tydeligt! Mulighederne er enestående for både skiløbere og snowboardere, men man ville selvfølgelig ikke forvente mindre i betragtning af, at Les Menuires er del af verdens største skiområde.
For nybegyndere er der fem gratis lifter i hver ende af byen, som gør det nemt og trygt at få styr på skiene på de korte og blide grønne nedfarter samt de noget længere pister såsom ”La Violette” fra toppen af liften ”La Croisette”.
Med en perfekt blanding af røde og blå pister, som dækker langt størstedelen af ​​skiområdet på tværs af dalene, er skiløbet genialt for håbefulde begyndere, men bestemt også for de mere øvede skiløbere. Lange nedfarter med længder på op til 8 km. giver det rigelige muligheder for det perfekte skiløb uden man bliver forstyrret af lifter for at blive båret op igen.

Klassiske pister til din skirejse til Frankrig 

Nogle af de bedste pister, som også er vores favoritter, er ”Col De La Chambres” og den snoede ”Alpage”. De erfarne skiløbere vil uden tvivl sætte pris på de stejle sorte pister ned fra ”Pointe De La Masse” på den nordvendte side af dalen, som kan give selv de bedste rigeligt med tekniske udfordringer. Her er sneen altid bedst og giver fremragende sneforhold hele sæsonen.
”Dame Blanche” er en rigtig udfordring, og er efter vores vurdering, klart den mest udfordrende piste i området. Hvis man er til pukler er ”Lac Noir” og ”Masse”-pisterne kendt for at være måske Alpernes bedste og mest udfordrende pukkelpister.

Pister, pukler og pudder til alle 

Off-piste muligheder er naturligvis enorme i betragtning af ”De 3 dales” vidstrakte natur, og langrends-fans kan også finde 28 km afmærkede ruter at tilbagelægge.
Det er ikke særlig svært at finde en piste, hvor du føler dig godt tilpas. Væk fra de store og berømte områder i dette enorme skidomæne, finder du nogle skjulte perler - både ”Orelle” og ”Pointe de la Masse” kan let nås fra Les Menuires og her får du skiløb i absolut verdensklasse.
Selvfølgelig er der også en snowpark i Les Menuires med pukler, hop, rails og baords, opdelt i forskellige niveauer for både nybegyndere og professionelle.
Men også snowparken på ”Plateaux”-området er fyldt med rails, skinner, hop og endda en airbag. Hvis du bare elsker at lege i sneen og ikke føler dig helt sikker nok til snowparken, så prøv ”Fun Slope” - en 900 meter lang bane med over 50 forhindringer, som kan få alle skiløbere til at smile.

På ski i højderne og i længderne

Tager man ”Cime de Caron”-liften op til ”Glacier de Peclet”, når man op i en utrolig højde på 3.561m. Området omkring ”Clacier de Peclet” og er kendt for sine fantastiske off-piste muligheder. Men fra toppen af ”Cime de Caron” kan du også tage de vestvendte og solrige præparerede pister hele vejen ned til Les Menuires by.

En skøn dag kan også være en dagstur til Courchevel-dalen (den sidste dal i ”De 3 dale”-området). Skiområdet i Courchevel er bestemt værd at udforske. Normalt er området her ikke så travlt, så man har mange gange næsten pisterne for sig selv. Spis eventuelt en dejlig frokost på pisten på Restaurant ”Le Chalet de Pierres” før du vender skispidserne tilbage mod Les Menuires.

Skiferiens gemte perler i Les Menuires

Til dem som vil prøve noget ganske specielt, så er ”Maurane” og ”Col”-literne helt op til ”Clacier” og begynd så turen hele vejen ned igennem Val Thorens-dalen, videre forbi Les Menuires og helt ned til Saint Martin de Belleville. En fantastisk tur på skiene, som altid fortjener en genudsendelse.

Og når man nu er i Saint Martin de Belleville, så kan man jo lægge vejen forbi Restaurant ”La Bouitte”, som med sine 3 Michelin-stjerner, uden sammenligning er området bedste restaurant. Så hvis man gerne vil forkæle sig selv en dag, så spis en frokost her. Priserne til frokost er faktisk overraskende billige!

Det største skiområde i Frankrig til de billigste priser

Fordi Les Menuires er en del af det største sammenhængende skiområde i verden og er et af de højeste og mest snesikre steder i verden beliggende i ”De 3 Dale”-skiområdet, så er der er ingen chance for, at du løber tør for nye steder at stå på ski.

Terrænet er perfekt sammensat til alle typer af skiløbere, uanset om du er til de brede, åbne pister, cruiser dig ned ad en rød eller sort piste eller flyver gennem luften i en af områdets mange snowparks.

Læs mere om byen Les Menuires her

Pistekort Les Menuires

(Klik på billedet for et større pistekort)

Les Menuires pistekort - 600 km pister

Ud at spise i Les Menuires

Skiferie med udsigt og lækker mad

Byens bekvemme beliggenhed med direkte adgang til pisterne, går på ingen måde ud over udvalget af butikker, barer og gode spisesteder. I Les Menuires er der rigelig mulighed for at stillet sulten og tørsten og samtidig nyde den fantastiske udsigt ud over dalen og de høje, snebeklædte bjerge i baggrunden.

Afslut dagen på ski på den store solterrasse i L'Oisans og sæt dig i solskinnet med noget koldt at drikke – eller en varm vin chaud, hvis vejret er koldt. Eller læn dig tilbage med en cocktail på den hyggelige bar ”Le Kube” - og hvis en vigtig kamp bliver spillet, er der altid fuldt af mennesker foran de store tv-skærme på ”Café Snack”.
Hvis du kommer på ski fra Val Thorens, så husk at tage et par drinks på den berømte ”Folie Douce”, som ligger lige for enden af ”Plein Sud”-liften.

Gå på opdagelse blandt de mange hyggelige restauranter i Les Menuires

I Les Menuires finder du stor et stort udbud af restauranter og spisesteder. Her er noget for enhver smag og budget - alt fra ”fine dining”, over solide franske bistroer til snack og burgerbarer.
Vi anbefaler Restaurant ”Le K”, hvis man vil forsøge sig med et måltid i den bedre ende. Her bliver der arbejdet med kreativitet og præcision i køkkenet, hvilket resulterer i smukke og super velsmagne serveringer.
I den mere traditionelle ende, finder man restaurant ”La-Haut”, som på klassisk manér serverer lokale retter. Her kan vi klart anbefale deres fondue savoyarde, raclette og tartiflette.

Frokost på toppen i Frankrig

På bjerget foreslår vi at prøve Restaurant ”Le Grand Lac”, som byder på solide frokostretter til særdelses rimelige priser. Og glem ikke at besøge Restaurant ”L'Antigel”, hvor man på deres store, solrige terrasse bør prøve deres helt fantastiske lammegratin og deres Beaufort-tærte.

Er man på udgik efter en restaurant, hvor alle kan finde deres favorit, så er det bedste sted uden tvivl den fantastiske Restaurant ”Le Chalet du Cairn”. Her kan man nemlig vælge mellem et stort udvalg af retter fra hele verden og samtidig kan man nyde den spektakulære udsigt ud over ”La Masse”-dalen.

Restaurant ”Les Roches Blanches” er en anden rigtig god mulighed for at få stillet sulten. Her serveres blandt andet byens bedste pizza’er og lækreste pasta-retter.

For dem, som leder efter noget sent på aftenen, er der i byen to natklubber at vælge imellem.  ”Le New Pop” i La Croisette eller ”Le Liberty” i Les Bruyères - en intim underjordisk bar med sæder udformet som skilifter!

Af med skiene i Les Menuires

Les Menuires er opdelt i fem landsbyer: Preyerand, La Croisette, Les Fontanettes, Reberty og Les Bruyères. Alle er de forbundet med vandrestier, pister, og lifter.

I Les Bruyères eller Reberty finder du huse og bygning primært i sten og træ og med de skrå skiffertage, som Alperne er berømt fors, mens byens oprindelige centrum, La Croisette, er samlet omkring et trætårn, som er ganske storslående at se, når det lyser op om natten.

Efter dagens skiløb mangler der bestemt ikke noget i Les Menuires. Byen kan prale af ikke mindre end fire kælkebakker, hvor ”Roc'n Bob” er den længste med en nedfart på over 4 kilometer lang, 22 sving og en lodret højdeforskel 450 m.

Mere adrenalin eller bare afslapning i boblebadet

Mountainbikere behøver ikke vente til sommeren, da de kan forsøge sig i sneen ned ad den 8 kilometer lang piste, som er reserveret til sne-cykling. Så hvis man trænger til ekstra adrenalin-rush, så bør man absolut prøve dette (sne-cyklerne med de brede dæk kan lejes flere steder i byen).

Andre muligheder omfatter aftenture i de snebeklædte bjerge med snesko på, paragliding og meget mere. Trænger man til at slappe af og få lidt varme i de ømme skimuskler, så kan man med fordel besøge et af de store indendørs wellness centre i enten La Croisette eller Les Bruyères. Her er svimmingpools, saunaer, dampbade, jacuzzier, wellness-faciliteter, fitnesscenter og indendørs legeland for de mindste.

Tilbage til toppen

Hvis du har lyst kan du læse mere om vores mange andre skirejser til Frankrig her:

Skiferie Tignes
Skiferie Val d'Isére
Skiferie Les Arcs
Skiferie La Rosière
Skiferie Val Thorens

Eller du kan lade dig inspirere af vores mange skirejser til Østrig eller skirejser til Italien.

 

Skileje Les Menuires

På din skiferie til Les Menuires er der rigtig gode muligheder for at leje ski, snowboard og støvler. I Les Menuires arbejder vi sammen med Skiset, som har intet mindre end 7 butikker i byen. Nedenfor kan du læse om de forskellige kategorier for skileje og snowboardleje se eksemler på de forskellige kategorier. Priserne nederst er angivet for 6 dage, men du kan også vælge at leje ski og støvler i 7 eller 8 dage.

Bronze (Economy)

Bronzekategorien er den billigste kategori for skileje og henvender sig til nybegyndere eller skiløbere som kun har været afsted på ski et par gange. Skiene er bløde og nemme at arbejde med i sneen. I denne kategori vil du typisk få ski som er 10-15 cm lavere end dig selv for yderligere at formindske svingradiussen.
Ligeledes er støvlerne i denne kategori bløde, hvilket giver en lidt mindre præcision i forhold til at følge skien, men til gengæld giver de dig lidt større manøvrerum samt en mere behagelig fornemmelse om fødderne. 
Bronzekategorien er det rigtige valg for skiløbere, som er i fuld gang med at lære skiløbets kunst. I denne kategori kan der også lejes snowboard og/eller snowboardstøvler.
Ski og støvler i bronzekategorien kan være op til 3 år gamle, men er altid velholdte.

Sølv (Evolution)


Sølvkategorien er møntet på den erfarne skiløber, som har været på ski 4-6 gange. Skiene er lidt stivere end for bronzekategoriens vedkommende, og giver en noget mere stabil fornemmelse, når man får lidt fart i skiene. I denne kategori vil du typisk også kunne vælge hvor taljerede skiene skal være (hvor stor eller lille skal svingradiussen være). Generelt er skiene i denne kategori nemme at styre og kontrollere.
Støvler i sølvkategorien er ligesom skiene lidt stivere end i bronzekategorien, hvilket giver dig en mere stabil og præcis fornemmelse for skiene. Sølvkategorien er et rigtig fint alternativ til skiløbere, som bare elsker at cruise på blå og røde pister uden alt for meget fart på. I denne kategori kan der også lejes snowboard og/eller snowboardstøvler.
Ski og støvler i sølvkategorien er maksimalt 2 år gamle og er altid velholdte og servicerede.

Guld (Performance)

Guldkategorien er for den erfarne skiløber med, som typisk har stået på ski mere en 6 gange. Her får en rigtig stabil kvalitetsski, som giver dig en rigtig god oplevelse – også ved høj fart. Du vælger selv hvor taljerede skiene skal være, hvilket giver dig mulighed for at få præcis den ski som passer til dit temperament.
Både ski og støvler i denne kategori er er relativ stive, hvilket betyder at du får en solid feedback både til at fra skiene.
Guldkategorien er det rigtige valg til skiløbere, som ønsker kontrol og stabilitet både i små sving og i store sving med høj hastighed. Men kategorien er også et godt alternativ til den lidt mindre øvede skiløber, som ønsker lidt mere kontrol med skiene.
Ski og støvler i guldkategorien er maksimalt 1 år gamle og er altid servicerede og i perfekt stand.

Platin (Excellence)

Platinkategorien er for den meget erfarne skiløber, som ønsker kontant feedback både til og fra skien. Her får du ski i absolut topkvalitet. Skiene i denne kategori meget stive, hvilket betyder at der skal arbejdes lidt mere med skien i de små sving, men til gengæld giver de dig en fantastisk stabilitet både på og uden for pisten.
Her får du en ski som også ved høj fart (+100 km/t) giver dig fornemmelsen af fuld kontrol. Skiene bør kombineres med en hård støvle for at opnå den fulde effekt af kontrol og stabilitet.
Platinkategorien er klart det bedste valg for skiløbere, som har teknikken og erfaringen til at aktivt at styre skiene og som ønsker et solidt og stabilt skiløb uden overraskelser. Kategorien er dog også et godt alternativ til øvede skiløber, som ønsker mere kontrol og stabilitet.
Ski og støvler i platinkategorien er maksimalt 1 år gamle og er altid i perfekt stand og nyservicerede.

 

Priser skileje (6 dage)

Udstyr Bronze    Sølv   Guld   Platin
Ski og stave 640 900 1.070 1.220
Ski, støvler, stave 850 1.180 1.400 1.610
Snowboard - 900 1.070 -
Snowboard, støvler - 1.180 1.400 -

 

 

 

Udstyr   Børn u/6 år    Børn u/12 år
Ski og stave 260 410
Ski, støvler, stave 370 530
Snowboard -
Snowboard, støvler - 520Priser gældende fra d. 01.05.2023 til d. 30.04.2024.