Skip to main content

Skiferie Lofer

Billig skifere til Østrig i det hyggelige og børnevenlige Lofer

  • Prisbillig skiferie til Østrig
  • Perfekt til begyndere og familier med børn
  • Hyggelig by med mange smukke gader
     

Familievenlige skirejser til Østrig

Den familievenlige skisportsdestination Lofer ligger midt i ”Salzburger Saalachtal” med den betagende kulisse af ”Lofer Steinberge” i baggrunden. ”Maria Krichentals”-kirken kan ses langt væk og er blandt de vigtigste pilgrimskirker i Salzburger Land. ”Loferer Alm”-liftstationen er let tilgængelig fra alle ender af byen, og den berømte "Kaserasi-Truck" kører til gondolliften fra de fleste hoteller i byen.

Sikker skiferie for børn i Lofer

Den lille østrigske landsby med sine vinklede gader og smukke pladser er ideel til alle dem, som gerne vil søge lidt væk fra de store skisportsbyer i Alperne og bare forkæle sig selv med let tilgængeligt skiløb i fredelige og rolige omgivelser. Den næsten trafikfrie bymidte er perfekt egnet til en behagelig dag væk fra pisterne.

Skiferien i Østrig er billigere end du tror

Det let overskuelige skiområde ”Almenwelt Lofer” er giver dig overvejende skiløb på lette til moderate pister, som alle er brede og perfekte til stille cruise. Skiområdet er specielt designet til skiløbere, som enten skal i gang med at lære skiløbets kunst eller blot ønsker tage det stille og roligt på vej ned ad bjerget. Og det til priser, som som slår selv det billigste i Norge og Sverige!

Læs mere om skiløbet og byen Lofer her

 

Vores vurdering
Skiløb for børn:
5
Skiløb for begyndere:
5
Skiløb for øvede:
3
Snowboard:
4
Off-piste:
4
Fakta Lofer
Byens højde:
630 m
Pister i alt:
46 km
Blå pister:
31 km
Røde pister:
12 km
Sorte pister:
3 km
Højeste skiløb:
1.747 m
Antal stolelifter:
2
Antal kabinelifter:
2
Antal træklifter:
9
Antal lifter i alt:
13

Indkvartering

Hoteller og lejligheder Lofer

Lad dig inspirere i din søgning efter skirejser blandt vores mange lejligheder, pensioner og hoteller i Lofer i Østrig.

Chalet "Almhütte"
“Chalet Almhütte” som hytten kaldes, ligger oppe i skiterrænet. Dette er ski in/out i sin reneste form. Hertil kan du ikke få take-away leveret, og du skal handle ind nede i byen og selv transportere...
Afstand til pist:0 m
Afstand til lift:300 m
Afstand til centrum:3000 m
Hotel "St. Hubertus"
Dette meget familievenlige 4-stjernede hotel i Lofer er det perfekte valg for familier med børn. Her bor I på et dejligt hotel som fortsat drives af familien der ejer stedet. De rummelige og velindret...
Afstand til pist:450 m
Afstand til lift:450 m
Afstand til centrum:300 m
Hotel "Bräu"
Hotel ”Das Bräu” er en ældre dame midt i Lofer. Her går beliggenhed og charme hånd i hånd, for først og fremmest ligger hotellet lige midt i Lofer og med liften blot 200 meter væk. For det andet oplev...
Afstand til pist:100 m
Afstand til lift:100 m
Afstand til centrum:0 m
Chaletlejlighed "Chalet Müllergut"
Chalet Müllergut har plads til 10 personer i denne 115kvm store bolig. Chalet’et er perfekt til den store familie eller 2 familier der rejser sammen. Chalet’et ligger ca 2km fra skiområdet, men prisen...
Afstand til pist:3000 m
Afstand til lift:3000 m
Afstand til centrum:3000 m
Hotel "Der Steinerwirt"
Midt på hovedgaden og lige overfor Hotel Bräu ligger dette nyrenoverede designhotel. Hotellet har blot 16 værelser, men hvert eneste af værelserne er unikt indrettede. Dit ophold på hotellet inkludere...
Afstand til pist:350 m
Afstand til lift:350 m
Afstand til centrum:0 m
Hotel "Mühlpointhof"
Lofer er som bekendt et rigtig godt skiområde for familier, og derfor er Hotel Mühlpointhof også meget børnevenligt. Der er 3-5 gange om uge aktiviteter for børnene, der er stort legerum med alverdens...
Afstand til pist:350 m
Afstand til lift:400 m
Afstand til centrum:150 m
Lejligheder "Müllergut"
Disse lejligheder ligger i samme bygning som Pension Müllergut. Der findes 3 lejligheder med de mundrette navne, Kammerlinghorn, Seehorn og Ochsenhorn. I lejlighederne er der plads til 3, 4 og 4 perso...
Afstand til pist:3000 m
Afstand til lift:3000 m
Afstand til centrum:3000 m
Pension "Müllergut"
Pension Müllergut ligger i St. Martin bei Lofer, der ligger ca. 2 km udenfor Lofer. Pensionen har 5 rummelige og pænt indrettede værelser, hvor der findes værelser til både 1, 2, 3 og 4 personer. Med...
Afstand til pist:3000 m
Afstand til lift:3000 m
Afstand til centrum:3000 m

Bykort

På ski

Sikkerhed på ski

Sikkerhed på ski og stressfri skiferie i Østrig

Sikkerhed på ski er det vigtigste for Lofer, og det er også derfor at især børn trygt kan trille af sted på skiene uden at skulle bekymre sig. Lofer er et rigtig godt alternativ for skiløbere, som skal stifte bekendtskab med skiløbet i Alperne for første gang, og skiområdet danner uden sammenligning de bedste rammer en stressfri skiferie for hele familien.

I Lofer er der fred og ro til at lære at stå på ski

Takket være de formidable forhold for børn og begyndere er skiområdet i Lofer et oplagt sted at lære de grundlæggende teknikker på skiene. Både ved ”Loferer Alm” og ”Almbahn II”-lifterne finder man de bedste børne og begynderområder, som er praktisk beliggende lige ved restauranterne, så man nemt kan få sig en snack eller noget varmt at drikke.

Når man har fået bygget selvtilliden lidt op, er der er nogle dejlige blå pister at komme videre på, herunder en håndfuld lange nedfarter fra ”Schönbühel”, som betjenes af ”Family Express”-liften.

De let mere øvede skiløbere kan stå på ski fra toppen af ”Grubhörndl” i 1.747 meters højde. Herfra er det bare at give slip og cruise hele vejen tilbage til Lofer på enten de blå eller røde pister.

Den nye ”Senderexpress”-lift giver jer super effektivt skiløb

I december 2019 blev det helt nye 8-pers. stolelift ”Senderexpress” sat i drift, som erstatning for den forældede 4-personers stolelift ”Schönbühel”. Den nye lift gør det muligt at køre op dobbelt så hurtigt til toppen og transportbåndet ved indgangen, børnesikkerhedslåsen, de opvarmede sæder, overdækningen og den nye piste fra toppen, giver dig endnu mere bekvemt og sikkert skiløb til og fra toppen.

For de pulversøgende skiløbere og snowboardere er der et par rigtig fine nedfarter fra ”Schönbühel”-toppen, som kan give selv de dygtigste rigeligt med udfordringer. På ”Hochwena”-ruten fra ”Grubhörndl” finder man typisk det bedste pulversne, når sneen lige er faldet. Ruten går gennem lærketræerne, og er en virkelig smuk tur, når solen skinner og sneen er frisk. Skiområdet kan også prale af et par super gode sorte pister. Her er ”Postalm Standard” og dele af ”Schönbühel Clubhang”, som man fanger fra ”Family Express”-liften, klart at anbefale.

Masser af sjov i sneen til Børn og legesyge voksne 

De legesyge kan også forsøge sig i skiområdets snowpark ”Lofi Funline”. Både skiløbere og snowboardere kan få mange timer til at gå her på de mange rails, kickers og hop. Parken er opdelt så man sagtens kan være med, selvom man ikke er helt skarp på skiene endnu. Man kan også forsøge sig med pukkelpisten, som er rigtig god træning, der giver selvtillid før man bevæger sig ud i den store hvide verden.

Har du lyst til at stifte bekendtskab med nogle andre skiområder på din skiferie i Lofer, så kan du forsøge dig med ét eller flere af de i alt 6 skiområder som er inkluderet på dit liftkort.

Tag på udflugt til de nærliggende skiområder

Lofer en med i samarbejdet mellem de tre delstater i området, som samlet benævnes ”Freizeit-Arena”. Udover det lokale ”Almenwelt Lofer”skiområde kan du vælge i ”Heutal Lifte Unken”, ”Waidring – Steinplatte”, ”Erpfendorf – Lärchenhof”, ”Skilifte Kirchdorf”, ”Skistar St. Johanner Bergbahnen, Bergbahn Pillersee – Buchensteinwand”, ”Skigebiet Winklmoosalm - Reit im Winkl”.

Lofer i Østrig er et rent paradis for både børn og voksne!

Læs mere om byen Lofer her

Pistekort Lofer

(Klik på billedet for et større pistekort)

I byen

Ud at spise i Lofer

Skønne restauranter i Lofer til både børn og voksne

Restaurant ”BoBo's”, som bekvemt er skiskolens mødested,  er stedet at samles til Glühwein eller Jägertee på terrassen. Forældre vil elske børnenes legerum og ugentlige børnediskotek, der holder sprogene besat, mens du sætter fødderne op.

På Restaurant ”Am Platzl” finder man en skøn blanding af østrigsk og italiensk mad. Her Kan man få alt fra pizza til Käsespätzle, og alle retter serveres med et smil af det skønne personale. Et rigtig godt alternativ for hele familien, hvor både store og små skiløbere vil elske maden og den afslappede atmosfære.

Østrigsk mad så fuglene synger

Restauranten på Hotel ”Wirts'haus Zum Schweizer” er altid et besøg værd. Her servers rigtig god lokal mad, og man fornemmer virkelig kokkenes stolthed i køkkenet. Restaurantens specialitet er vildsvinegryde, som smager himmelsk, men også deres hjemmelavede spareribs kan bestemt anbefales. En skøn og traditionel østrigsk restaurant, hvor man aldrig går sulten hjem.

Lidt væk fra byen ligger Restaurant ”Gasthof Krepper”. Restauranten er et virkelig rart sted at spise frokost med en fantastisk udsigt, men også om aftenen er ”Gasthof Krepper” et besøg værd. Der servers klassik østrigsk mad både til frokost og aften, og hvis turen går forbi, så husk at prøve deres Jaeger Omelet og husets kaiserschmarrn (smuldrede pandekager med æblekompot). Et sted man sagtens kan besøge flere gange!

Hyggelige barer og anderledes live musik

I Lofer finder du flere hyggelige barer, hvor man kan prøve den lokale øl. Og om aftenen holder livemusikken og DJ'erne nattuglerne i gang.  Hvert år i begyndelsen af marts afholdes ”Carven, Ziachn & Citer”-festivalen, hvor pisterne fyldes med levende musik i tre dage.

Tilbage til toppen