Skip to main content
Image: Skiløb på pisten i Schladming i Østrig

Covid-19

Information vedrørende Covid-19

Denne side opdateres løbende: Sidst opdateret d. 09-12-2021

Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Udenrigsministeriet farvelægger ikke længere rejsevejledningerne på baggrund af smittebilledet COVID-19 eller indrejserestriktioner i et land eller region. Færdigvaccinerede og tidligere smittede kan derfor uden problemer rejse til mange lande, men reglerne er forskellige, og det er vigtigt, at du før rejsen tjekker indrejserestriktioner og krav på ambassadens Covid-19 hjemmeside: https://um.dk/da/om-os/kontakt/find-os-i-verden/

Ikke-vaccinerede skal være ekstra opmærksomme på, at der i nogle lande kan gælde begrænsninger i forhold til muligheden for at indrejse.

Skidestinationerne er mere end klar til at modtage gæster, forskellen til i år vil være de nye tiltag, som er lavet for gæsternes sikkerhed. På nogle punkter bliver det anderledes end andre år, men på langt de fleste parametre er der lagt op til, at skisæsonen bliver nøjagtig lige så hyggelig, som den plejer.

Tryghed og sikkerhed vigtigst
Vores gæsters tryghed og sikkerhed er vores første prioritet, og I disse anderledes tider, er det naturligvis vigtigere end nogensinde at du føler dig tryg når du rejser med Skilink.

Inden du tager afsted, så undersøg altid de gældende rejsevejledninger direkte hos Udenrigsministeriet eller de enkelte landes Indenrigsministerium. Bemærk at hvert land kan have individuelle regler og krav for indrejse og lokale restriktioner - På denne side kan du læse, om hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er i Østrig, Italien og Frankrig.

Vi tager forbehold for, at der med kort varsel kan komme ændringer. Vi vil her på siden løbende informere og opdatere om eventuelle ændringer i myndighedernes retningslinjer.

Som rejsende har du selv ansvar for at have eventuelle vaccinationer og for at leve op til de enkelte landes krav og betingelser for indrejse.

Skilink er medlem af Rejsegarantifonden, som sikrer dig og dine betalinger 100%, når du rejser med os. Det vil sige, at du er sikker på, enten at komme afsted på skiferie eller få alle dine penge retur, hvis det skulle ske at du alligevel ikke kan komme afsted grundet Udenrigsministeriets frarådelse.

Hvis dit rejsemål bliver orange eller rødt 7 dage før afrejse, får du dine penge retur. Hvis du selv vælger at afbestille din rejse, mens rejsemålet er markeret grønt eller gult, gælder de normale betingelser: https://www.skilink.dk/rejsebetingelser

Rejseforsikring
Skilink arbejder sammen med Gouda Rejseforsikring, som er førende i Danmark når det angår både afbestillingsforsikringer og rejseforsikringer.

Uanset hvor og hvornår du skal afsted på skiferie, er du godt dækket med denne rejseforsikring. Du er med Gouda blandt andet dækket således, at hvis der indføres skærpede indrejserestriktioner eller hvis sikkerhedsniveauet for din destination skærpes efter, at du har købt forsikringen og rejsen, vil afbestillingsforsikringen dække.

Forsikringen dækker ligeledes hvis der pludseligt indføres yderligere indrejserestriktioner såsom krav om vaccine eller indrejsekarantæne ved ankomst, som betyder, at du må sidde i karantæne i en stor del af din ferie.

Afbestillingsmuligheder

Gældende for pakkerejser
Såfremt Udenrigsministeriet fraråder rejser for alle til den region hvor din skidestination ligger, kan du enten annullere din skiferie eller ombooke til en anden destination der er åben. Ønsker du at afbestille på baggrund af myndighedernes frarådselse , refunderer vi 100% af det indbetalte beløb.
 
Følgende lokale restriktioner er ikke gyldig afbestillingsgrund
Tvungen brug af mundbind, krav om vaccination, krav om negativ COVID-19 test ved ankomst til landet eller destionationen eller lukkede faciliteter i landet eller på destinationen grundet COVID-19.

Afbestilling som følge af COVID-19 er således kun muligt hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser for alle til landet eller regionen.

Retningslinier Østrig

Retningslinier Østrig

Dette gælder ved indrejse i Østrig: - Denne side opdateres løbende: Sidst opdateret d. 07-03-2022 Krav vedrende indrejse til Østrig - Alle rejsende fra 12 år og op kan rejse ind i Østrig, hvis der kan fremvises én af følgende : Coronapas med dokumentation for færdigvaccinering Gyldighed 270 dage fra vaccinationstidspunkt. Boostervaccination forlænger gyldigheden med 270 dage fra vaccinationstidspunktet. Immunitetsbevis Bevis for overstået smitte inden for de seneste 180 dage – coronapasset eller en lægeerklæring gælder begge som gyldig dokumentation. Find lægeerklæri...

Retningslinier Italien

Retningslinier Italien

Dette gælder ved indrejse i Italien: - Denne side opdateres løbende: Sidst opdateret d. 04-02-2022 Ikke længere krav om negativ Covid-19 test for rejsende til Italien - Fra og med 1. februar 2022 kræves der ikke længere et negativt testresultat for fuldtvaccinerede personer for at rejse ind i Italien. Sammenfatning For rejsende fra 12 år er krav om følgende: 1. Fremvisning af dPLF (Digital Passenger Locator Form), og 2. Fremvisning af det europæiske coronapas 3. 2 doser vaccine (gyldig i 6 måneder efter 2. dosis) eller 4. 3 doser vaccine eller 5. Bevis på tidligere s...

Retningslinier Frankrig

Retningslinier Frankrig

Dette gælder ved indrejse i Frankrig: - Denne side opdateres løbende: Sidst opdateret d. 14-03-2022 Fra d. 14-03-2022 lempes restriktioner der vedrører indrejse, mundbindskrav samt coronapas. Indrejserestriktioner i Frankrig Rejsende som ikke er vaccineret skal vise én af følgende: Negativ PCR, som er max 72 timer gammel Negativ antigen-test, som er max 48 timer gammel Bevis på tidligere smitte for minimum 11 dage siden og max 6 måneder siden Som vaccineret gælder fælgende: VOKSNE OVER 18 ÅR OG 1 MÅNED: Kræver 3. vaccinationsstik eller 2. vaccinationsstik modtaget indenfor de...